de 10 bästa böckerna 2011

30 december 2011

Nu är det dags att säga hejdå till 2011. Och jag ska lista de tio bästa böckerna jag har läst i år! Jag har läst 82 böcker i år - inklusive omläsningar - vilket är ett årsbästa för mig. Woho.

Här har vi alla fall de tio bästa böckerna jag läst 2011:
Med länkar till mina recensioner.


Howl's Moving Castle
1. Howl's Moving Castle - Dianne Wynne Jones

The Bell Jar (P.S.)
2. The Bell Jar - Sylvia Plath

The Book Thief
3. The Book Thief - Markus Zuzak

The Scorpio Races
4. The Scorpio Races - Maggie Stiefvater

The Night Circus
5. The Night Circus - Erin Morgenstern

The Princess Bride: S. Morgenstern's Classic Tale of True Love and High Adventure
6. The Princess Bride - William Goldman

Everything is Illuminated
7. Everything Is Illuminated - Jonathan Safran Foer

The End of Mr Y
8. The End of Mr Y - Scarlett Thomas

Eating Animals
9. Eating Animals - Jonathan Safran Foer

Thirteen Reasons Why
10. Thirteen Reasons Why - Jay Asher


I en ungefärlig ordning. Jag kanske borde tycka att en bok som påverkat mig mer borde vara min favorit... Och inte Howl's Moving Castle, som var ren njutning. Eller också var det anledningen. Howl's Moving Castle var helt enkelt en fruktansvärt rolig och ärligt talat inspirerande bok. På grund av den tycker jag det är roligt att städa för att jag känner mig som Sophie. Det är den enda boken jag har läst flera gånger under året för att den är så bra.

Deärefter kommer det mer allvarliga och några mindra allvarliga och till och med en non-fiction. Goodness. 2011 var året jag började läsa non-fiction och faktiskt gilla det. Vem vet, nästa år kanske jag börjar läsa deckare och gilla dem.

Thirteen Reasons Why är den enda boken jag inte har recenserat. Jag hade en liten svacka då och kunde inte blogga. Kan också tillägga att just den boken var kanske inte den bästa att läsa då. Men den var underbar. Och den fick mig att känna så mycket. Och jag gillar moralen med boken. Den var inte begå inte självmord utan snarare tänk på vad du gör och säger. Du kan skada någon mer än du tror.

Så ja. Jag rekommenderar alla dessa böcker. Och jag hoppas att 2012 blir ett lika bra läsår. Och att böckerna förändrar mig och hur jag tänker som de har gjort i år (mer än någonsin tror jag). För det är därför jag läser.


Vilka var dina favoritböcker i år? Snälla, länka om nu skrivit något om det! Jag älskar att läsa om andras favoritböcker.

1 kommentar :

  1. Tack för din lista! :D Tycker som du att det är jätte roligt att läsa om andras favoritböcker. Ska snart lägga ut en egen lista på min blogg.

    SvaraRadera