fem saker på en söndag

2 januari 2011

Hejsan första söndagen i år. Och första blogginlägget i år. Det är ungerfär lika långt som en kort novell. Sorry.

1. Despicable Me
Kan vi alla bara hålla med om att den film är fantastisk? Och jätterolig. Och bäst. Lätt den bästa filmen jag sett i år. Haha, tråkigt va? Allvarligt talat, så var den så bra att det är en av mina favoritbarnfilmer. Det säger något för barnfilmer är nog den bästa sortens filmer.
Gru och the minions och barnen var helt perfekta. Speciellt Agnes ("He's so fluffy I'm gonna DIE")
Agnes: Will you read us a bedtime story?
Gru: No.
Agnes: Pretty please?
Gru: The physical appearance of the please makes no difference.

[0.59 och 2.14]

Okey. Det räcker med fangirling. Över till något mer vuxet.

2. A Tale of Two Cities
En bok skriven av Charles Dickens. Den utspelar sig före, under och efter Franska Revolutionen i två städer, (spoiler alert!) London och Paris. (det var ingen riktigt spoiler.)
De första tre fjärdedelarna (ungefär) var inte alls särskilt bra. Om det var för att jag ALDRIG slutar läsa en bok mitt i, skulle jag ha gjort det. För den var jobbig att läsa, ganska tråkig och det hände inget intressant. Jag fattade inte alltför mycket heller. Jag trodde av någon anledning att det skulle vara en kärlekshistoria och det var det inte direkt, så den var svår att komma in i.
Men sen. Gode Gud. Efter ungeför tre fjärdedelar blev boken så sjukt bra och nu är boken en av mina favoritböcker. SÅ bra var den. Det är därför jag aldrig inte läser ut den bok. Tänk om man missar ett fantastiskt slut?
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur mycket jag älskar en av karaktärerna (Sydney Carton) och varför, men det skulle vara att förstöra boken. Boken var sådan att den började på ungefär tio olika platser och de vävdes sedan ihop i slutet. Och det var det som gjorde att början var mindre bra och slutet var mer än bra.
Och än en gång är det en historia som gör att jag hatar de franska revolutionärerna. I den här historian tycker jag i alla fall inte särskilt mycket om aristokraterna, vilket jag gör i Marie Antoinette (jag älskar den filmen). Det känns som om revolutionärerna ska vara "de goda", eller i alla fall de man ska heja på, men de är hemska.

Jag har i alla fall blivit mer intresserad av Charles Dickens (av den här boken och av A Christmas Carol) så jag ska nog försöka mig på några fler av hans böcker. Men kanske på svenska. Det var lite för mycket på engelska.

3. Jag läser just nu Paper Towns av John Green. Jag tycker inte om den särskilt mycket mer än Looking for Alaska, tyvärr. Men jag hittade ett citat av honom på datorn som jag glömt bort (jag har sparat citat överallt. jag borde samla dem på ett ställe). Jag älskar det. Och jag älskar att jag älskar ett citat om citat.
"Maybe our favorite quotations say more about us than about the stories and people we're quoting."
Jag samlar på citat.

4. Jag klippte mig och färgade håret idag! Det blev mycket mörkare än jag tänkt mig, men det gör inget. Det blev bra ändå. Medan jag satt där och färgade håret bestämde jag mig för att nästa gång jag färgar håret ska det vara blont för jag vill vara blond i sommar och när jag tar studenten.

5. Nyår var roligt. Jag var med trevliga människor och jag tror inte jag sa så mycket men det var kul. Och jag har massor av löften som är mer som mål men jag tänker inte skriva dem här. Jag kom bara att tänka på att nästa år kommer mitt liv se annorlunda ut. Tidigare har det alltid varit: jag kommer bo kvar här och jag kommer fortfarande gå i samma skola och mitt liv kommer i stort sett vara detsamma. Men inte nästa år. För då är skolan slut och på ett sätt eller ett annat kommer det bli annorlunda. Och jag ser fram emot det. Jag gillar förändring.

Hoppas du haft en bra helg och nyår. Gott nytt 2011.

1 kommentar :

  1. Åh, att de inte kan ljuga låter ju så gulligt. Tror de kan det i The Iron King, minns inte att det nämndes i alla fall, där var det mer fokus på att om man hade en överenskommelse med en faery så var det väääldigt viktigt att hålla sitt ord.

    Tack :) Ja, det känns som om det kommer bli väldigt roligt att försöka uppnå alla dem!

    Despicable Me verkar underbar! Ha en bra kväll du med :)

    SvaraRadera