top 10 böcker [2012]

31 december 2012

Slut på 2012 och jag ska lista de bästa böckerna jag läst i år. Det har varit ett bra läsår. Jag har läst väldigt mycket - mer än jag trodde. Läsning går ihop med att passa barn.

Min reading challenge på Goodreads var från början av året 50 böcker men när jag nådde det i början av hösten ändrade jag till 75 böcker och jag klarade det nästan (jag har bara några sidor kvar i min 74e bok). Jag har underåret läst mångra bra böcker men - som alltid - för få helt fantastiska böker. Jag har läst mer non-fiction och biografier någonsin tidigare. (Det är antagligen för att jag inte gått i skolan.)

Anyway. Här är de 10 bästa böckerna jag läste 2012:

A Room of One's Own
10. A Room of One's Own av Virginia Woolf

How to Be a Woman
9. How to Be a Woman av Caitlin Moran

Our Tragic Universe
8. Our Tragic Universe av Scarlet Thomas

The Essential Dykes to Watch Out For
7. The Essential Dykes To Watch Out For av Alison Bechdel

The Journals of Sylvia Plath
6. The Journals of Sylvia Plath av Sylvia Plath

The Thirteenth Tale
5. The Thirteenth Tale av Diane Setterfield

The Raven Boys (Raven Cycle, #1)
4. The Raven Boys av Maggie Stiefvater

The Storyteller
3. The Storyteller av Antonia Michaelis

The Mark of Athena (Heroes of Olympus, #3)
2. The Mark of Athena (+ övriga i serien The Heroes of The Olympus) av Rick Riordan

Jellicoe Road
1. On The Jellicoe Road av Melina Marchetta


Inför nästa år tänkte jag försöka läsa om böcker. Jag vill inte stressa mig igenom böcker för att läsa så många som möjligt. Jag vill hitta böcker jag älskar och läsa om böcker jag älskar (jag saknar de böcker jag har hemma i bokhyllan!) Och så läsa de böcker jag skaffat det senaste året men inte hunnit läsa.

Annars har jag några lösa mål att läsa lite mer non-fiction, att läsa några biografier och gärna mer poesi. Samt utforska digital läsning genom att läsa på min Kindle.


Gott nytt år!

3 kommentarer :

  1. Jellicoe Road och The Mark of Athena är helt underbara. The Storyteller vill jag helst klicka hem så fort som möjligt, bara för att du pratat så gott om den! Också The Raven Boys ... och The Thirteenth Tale (som förövrigt kanske har det finaste omslaget jag någonsin skådat). How To Be A Woman har jag hemma efter att jag impuls köpte den på Pressbyrån, haha.

    SvaraRadera
  2. Caitlin Moran, Scarlet Thomas och Melina Marchetta har jag som boklöfte att läsa i år =) ser fram emot det!

    SvaraRadera
  3. Sitter här och skriver ner alla böcker på listan som jag inte har läst så jag kan läsa dem för du brukar alltid lyckas gilla så bra böcker haha!

    SvaraRadera