everglades och drive in

14 december 2012

Förra helgen fick jag besök av min faster Sylvia som var på jobbresa i USA och bestämde sig för att åka förbi mig påvägen hem. Så jag gjorde mitt bästa för att visa henne West Palm Beach och Florida under några dagar. Det var en helt fantastisk helg! På lördagen åkte vi ner till the Everglades och tog en airboat tour, som var bättre än när jag gjorde den förra gången. Alligatorerna var mycket större och mycket närmre. Sen tog vi den obligatoriska "baby alligator" bilden och tyckte synd om de stackars djuren i djurparken. (Jag fattar inte varför de hade grisar där? Det är ju inte ens ett kul djur att se!?!)


På kvällen tänkte jag ta oss båda på en drive-in movie theater jag har velat gå till länge. På vägen dit letade vi efter någon plats att äta... då Sylvia såg något som såg ut som en drive-in matplats. Vi åkte dit och det var HELT UNDERBART. Man parkerade bilen i en av fickorna och kollade på menyn vad man ville beställa och då klickade man på en knapp och beställde via en mikrofon (som vanlig drive-through). Sen betalade man under menyn - fortfarande sittande i bilen - och väntade på att maten skulle komma. SERVITÖRERNA KOM UT PÅ RULLSKRIDSKOR!! De stack in maten genom fönstret och sen var det bara att äta! Så jävla smidigt! Det finns ingen anledning av någonsin lämna bilen! Maten var inte särskilt god men vad spelar det för roll? Upplevelsen var more than enough.

Drive-in bion var också fantastisk. Man betalade, parkerade och ställde in radion på en kanal som hade ljudet till filmen och sen var det bara att njuta av filmen. Nästan skönare än en biosalong och bättre för antisociala djur som jag. Vi såg filmen Rise of the Guardians som var mycket rolig och lite konstig.


Perfekt amerikansk lördag alltså.

1 kommentar :

  1. Åh, har velat se Rise of the Guardians länge nu! Kanske får ta att göra det till veckan!

    Då jag var i Everglades för några år sedan såg vi bara en alligator (det var på en helg så vår guide sa att många privatpersoner var ute med båtar och skrämde bort dem). Jag tog också den obligatoriska bilden med en bebis alligator. Lite hemskt när man tänker efter egentligen. Stackars djur.

    SvaraRadera