skolan och köra bil och the hunger games

11 februari 2012

Den här veckan bärjade jag skolan här. Eller jag hade min första lektion. Och det gick bra och det var rätt intressant. Jag fick lite ångest när jag såg terminens planering. Vi har första provet om knappt två veckor, och ytterliggare ett två veckor senare. Jag undrar hur de människor som läser fler kurser samtidigt klarar av det.

Jag köpte också boken vi använder. Den var svindyr men det var väl att räkna med. Den är lite rolig. Eller oseriös. Författaren kommenterar sig själv rätt ofta (vilket jag också gör hela tiden). Som exemplet nedan...


Men jag gör mitt bästa att ställa om min hjärna till skoltänk.

Förresten, colleget har en massa klubbar, precis som High Schools har på TV. International Language Club, Creative Writing Club, Running Club, Straight and Gay Alliance med mer. Allt är som på TV här!!
En annan sak om är som i filmer (tror jag) är att i klassrummen har de sådana där bänkar som sitter ihop med stolarna. Och de är jättesmå.


Den här veckan körde jag också bil i USA för första gången! Tråkigt nog upptäckte vi att bilen - som precis kommit tillbaka från verkstaden - fortfarande var defekt. Sätet gick inte att flytta fram så första gången jag körde fick jag sträcka mig till gaspedalen, och nu har jag en kudde i ryggen när jag kör. Vilket i och för sig är rätt bekvämt.

Det var faktiskt inte så läskigt att köra. Jag vet inte om det beror på att jag kan köra, eller att det har enkla vägar/regler här i USA. Jag gissar på det senare.


Igår hade jag min andra lektion och jag körde dit själv. Jag lyckades köra fel. Men jag hittade tillbaka genom att snurra runt i bostadsområdet och tack vare bilens fantastiska inbygda GPS. (Här finns det massor av STOP-skyltar men ingen stannar vid dem, utan de används snarare som lämna företräde skyltar och jag gillar inte att åka förbi STOP-skyltar utan att stanna, speciellt eftersom det finns så många poliser häromkring. Det är det jobbigaste med att körsa. Och hastigeheterna. Jag har ingen aning om jag kör fort eller långsamt. Hastigheten är liksom 35 mph, eller 45 mph.)


Igår kväll träffade jag några andra au pairer från området på Starbucks (som är au pairers mecca eller nåt. Det var ungefär 10 andra au pairer där). Jag är lite less på att aldrig träffa människor som är som jag. Det får mig att undra om jag någonsin kommer träffa vänner här som jag faktiskt tycker om att umgås med. Till exemepl sa några av dem "Jag använder aldrig min TV." WHAT. (Jag kan inte understryka nog hur mycket jag undrar det här.) Inte för att det är något fel med det, det är bara det att jag lär ha så lite gemensamt med dem.

Och och och jag behöver en vän som kan gå på midnattspremiären av The Hunger Games med mig. Det är liksom viktigare än någonting annat jag kan tänka mig. Men jag vet inte hur jag ska starta den konversationen. "Förresten, är det någon här som älskar The Hunger Games mer än något annat i hela världen och som inte kunde få fram ett begripligt ord när trailern släptes och som vill se den när den har premiär vid midnatt och sen se den fem gånger till om den är bra? Nej? Okej. Det var inget."
(Jag sa faktiskt till en av au pairerna jag var i New York med att den här boken är min absoluta favoritbok, du borde läsa den, men jag tror inte hon förstod hur viktigt det var.)
(Jag kanske borde start en omläsning i au pair-gruppen på Facebook?) (Jag har så många bra idéer.) (Har ni förresten sett det här underbara födelsedagskalaset?)

På något blev det här ett inlägg om The Hunger Games.

3 kommentarer :

  1. Varför kan du inte säga det där om The Hunger Games? Tänk om någon går och bekymrar sig över precis samma sak ;D

    SvaraRadera
  2. I wish my textbooks were written by hilarious people, too!

    SvaraRadera
  3. I totally support bringing HG up on the Facebook group..! That way you can have time to connect with people =)

    SvaraRadera