veckan som gått

9 juni 2012

Det har varit lite av en bergochdalbanevecka. Förra helgen var jättetrevlig. Träffade en svensk au pair för att kolla på bio* och försökte minnas hur man pratar svenska. Nu kommer vi till delen där jag berättar att det känna så naturligt att prata svenska, att det kommer automatiskt, att jag till och med drömmer på engelska! (Det är vad ALLA skrev i såna där High School Year broschyrer.) Jag vet faktiskt inte om jag drömmer på engelska. Men när jag såg något och ville dela med mig av det sa jag "Look! Over there!" trots att vi pratat svenska hela kvällen.

I söndags hade jag en trevlig dag med massor av au pairer från området. En au pair hade en hejdå-fest som jag krashade med några jag träffade på au pairmötet. Vi satt och i hennes områdes klubbhus och åkte sedan och bowlade och jag var fruktansvärt dålig.


Jobbveckan har varit rätt ansträngande med utråkade barn, ett besök till biblioteket, Playmobil Funhouse (barnen är sjukt fokuserade därinne och leker jättebra själva så jag kan lugnt sitta och läsa i några timmar), till barnens gammelmormor och alltför lite sömn. Jag älskar barn på natten. Speciellt när de skriker. Jag låg och lyssnade på Morgonpasset i P3 live! Det var i och för sig trevligt.


Awesome! Kreativt! Tror ni de hjälpte mig att städa? Självklart inte.

(Jag hoppas jag får vara med om en ordentlig orkan. Är lite orolig för att jag kommer ångra den önskningen.)

Fick också oväntat hjälpa en au pair jag träffade i söndags som blev utkastad från sin familj genom att hämta henne från huset, låta henne sova hos mig och sen köra henne till flygplatsen tidigt på morgonen (det hjälpte inte min sömnbrist). Hade jag varit henne hade jag brutit ihop. Eller varit hemma i Sverige vid det här laget. Men hon kämpade på.


Middag på Chili's - väldigt amerikansk (läs fet/salt) mat - och flygplatsen på morgonen.


Vad annars? Har inte så mycket mer än detta i det här otroligt intressant inlägget. Håll till godo. (Har ingen aning om varför jag skrev det.)

Just det - jag var på en ungdomsträff i en kyrka igen i tisdags. Svinstor kyrka! Var får de alla pengar ifrån? Jag ville inte ge någon kollekt för att jag var rädd för att de bara skulle gå till att bygga ännu ett fint rum för människor att träffas i. Eller nåt. Tyckte inte så mycket om gudtjänsten eller pastorn men det var kul att träffa vännerna jag gick med. Och om jag tunade ut texten när de sjöng var det rätt bra musik.


Jag älskar vad de gjorde med lamporna - nakna glödlampor i olika höjder.


*Jag såg Snow White and the Huntsman och What to Expect When You're Expecting. Båda var förvånansvärt bra. Jag älskade den onda häxan i Snow White och den var vacker och jag gillade också Chris Hemsworth. Jag försökte vara likgiltig inför WTEWYE för det är en vanlig komedi och inte speciellt indie, men den var rolig och mina favoriter Elisabeth Banks och Anna Kendrick var med. Jag blev till och med sugen på att få barn - tills det kom till själva födseln. Why evolution? Why? (Kanske är förresten vår reproduktion ett bevis på att det är en patriarkal gud som skapat oss. Hm?)

1 kommentar :

  1. I thought Snow White was pretty good too!! Although I haven't really felt the urge to see What To Expect...

    SvaraRadera