paris del 2

20 december 2011

Okej. Jag fortsätter med dag 3 och 4, vilket var helgen. På lördagen fortsatte vi vår rundtur av Paris. Vi startade med att ta tunnelbanan och gick till Frihetsgudinnan och sedan (på Seine) vidare mot Eiffeltornet. Där dog min kamera. Det var lite skönt eftersom det är färre bilder på Eiffeltornet att gå igenom.
Vi gick igenom julmarknaden vid Trocadero mitt emot Eiffeltornet och frestades av all gott som fanns där, men köpte inget. Vi gick vidare mot Triumfbågen istället och eftersom det var gratis och jag ville se utsikten (och ingen orkade köa till Eiffeltornet) gick vi upp. Det var jättefint och det var solnedgång och jag hatade att min kamera var död men jag lyckades ta några bilder.Sen tog vi Champs Elysée till Place de la Concorde, genom packade gator och en till liten julmarknad. Det var åtminstone juligt där med julmusik och glittriga ljus och solnedgången i ryggen. Vi gick igenom parken Le Jardin des Tuileries (jag känner mig så fruktansvärt smart som namndroppar på franska) och tog sedan tunnelbanan hem för att vi var helt slut.

Efter middagen åkte vi till Lafayette som höll på att stänga och tittade sedan på lite julskyltning som inte var särskilt imponerande. Jag vet inte riktigt varför alla envisas med att använda dockor i julskyltning. De ser i stort sett alltid läskiga ut. Jag var mycket mer imponerad av den fantastiska fullmånen (alltid).

Världen, eller nåt sånt, enligt Karl Lagerfeld


Söndagen var kall. Vi fick till Denfert Rochereau och ställde oss i kön till Catacombes de Paris vilken var väldigt lång. Men katakomberna var jättefäftiga. Långa underjordiska gångar som ledde till rum med skelett - skallar och ben organiserade i möster, former - till och med hjärtan. Det var lätt surrealistiskt att tänka att det faktiskt var döda människor vars kvarlevor vi var omringade av.
Vi hittade lite svenska därnere. Det kändes tryggt.

Eftermiddagen ägnade vi åt shopping. Eller de andra gjorde det för jag ville inte köpa något. Vi fikade på Starbucks och jag smakade på deras karamellnåntinglatte. Mm. Mycket gott.

I brist på annan bild, bild på Rue Nicolas Flamel. Han levde i Paris varifrån han brevväxlade med Dumbledore.

Senare på kvällen fick jag och Amira spring och köpa våfflor i regnet. Jag är rädd att jag alltid skulle göra det om jag bodde i Paris. Vi åt dem och tittade på den bästa julfilmen, Love, Actually. Våfflor med nutella och grädde är svårt att slå. Jag vill ha det nu när jag tänker efter.Slut på helgen! Därför passar det bra att avsluta detta inlägg.

1 kommentar :

  1. Låter som en jättekul helg! Sjukt häftiga bilder du tar. Den där svartvita över staden var hur coolt som helst!

    Jag minns att jag var i katakomberna när jag var i Paris för några år sedan. Fast då var det jätteläskigt.

    SvaraRadera