brunch

14 september 2011

Min kompis Lina hade idén att äta brunch en dag i veckan med ett tema i form av ett land. Det har varit mycket gott. Nu börjar vi få slut på länder. Vad äter man egentligen till brunch i Indien? Eller i Japan? Säkert ingenting alls.

Storbrittanien


· Scones med smör, sylt och ost
· Snittar med ost
· Muffins
· Earl Grey te


Frankrike· Baguetter och croissanter med smör, sylt och ost
· Macarons (hallonsmak)
· Café au lait


Belgien


· Belgiska våfflor med nutella, grädde, banan och jordgubbar
· Varm choklad med grädde


USA

· Grilled Cheese
· Chocolate Chip Pancakes med grädde
· Choklad & Jordgubbssmoothie


Mexiko


· Quesadillas (en med tacossås och en med pesto & mozarella)
· Mexikanskt kaffe (starkt kaffe med smält choklad och muskot)


Vi gjorde halvt en italiensk en gång, med ciabatta, men det var inte lika utförligt. Och så åt vi typisk svensk brunch på Ålandsbåten.

Min favorit var nog en franska eller den belgiska... Fast pannkakorna i den amerikanska var sjukt goda. Svårt att välja. Egentligen var allt med choklad och/eller grädde utsökt.

3 kommentarer :

 1. Vilken underbar idé! Jag blir jättesugen på det nu!

  SvaraRadera
 2. Svar: Jag har inte läst Saker som aldrig händer, men den här var mycket bättre än Tänk om det där är jag, som jag läst innan.
  Eller hur! Jag blandar ofta in engelska ord när jag pratar och twittrar och sådant, men där tycker jag inte att det gör så mycket. Dock blir det lite jobbigt att läsa en hel bok på det språket. Och jag vet inte riktigt varför, men ordet awesome känns det som att det inte finns någon bra översättning till så jag använder det hela tiden. Det och mysigt ;)

  SvaraRadera
 3. lyra från Montmartre2011-09-19 19:31

  Åh, GOFF!(omnomnom, alltså) hade en riktig goff-helg nu i helgen, amerikanska pannkakor, goffigt, höstigt te och rykande färskt bröd till frukost. det var det bästa på länge. och så crêpes till lunch. och så varm choklad på café Kanold i Gbg. you should try some time.

  SvaraRadera