just leave me your stardust to remember you by

28 november 2010


Första advent idag! Det firar vi hemma genom att baka baka baka. Jag gör inte så mycket förutom att äta, för jag har helt plötsligt blivit förkyld och är rädd för att smitta alla genom diverse bakverk... Jag gjorde några halvt misslyckade ischoklad.

Jag tänkte recensera tre saker idag på bloggen.

1. Lost
Jag kan inte ens säga hur skönt det är att vara klar med Lost. Det har tagit upp för mycket av min tid (121 avsnitt x 40 min = 4 480 min = drygt 80,5 timmar). Men det är klart! Det är en bra serie, men lite mäktig att se hela. Säsong 1 och 2 var bra, 3 kommer jag inte ihåg något av, 4 och 5 var inte bra och säsong 6 var helt okay. Fast i slutet hängde jag inte med så mycket.

Det enda som gjorde serien bra efter tredje säsongen var DESMOND och PENNY. Mitt favoritavsnitt är på grund av dem ett i säsong 4: The Constant. Dem två är det bästa som finns. Annars gillar jag Kate, Hurley, Claire & Charlie, Jin & Sun och ibland Sawyer och Sayid.

Slutet var bra. Det var bra.


2. I am Number Four
I am Number Four 006
Det var en snabb läsning (fast read). Den var enkel men lite tråkig. På slutet blev det lite mycket och jag slutade med en halvdålig känsla. MEN det kan bero på att jag är sjukt lättpåverkad av vad andra och speciellt allmänheten tycker. Jag fick nämligen reda på att I am Number Four är lite av en skandal. James Frey (som skrev A Million Little Pieces och sa att det var en självbiografi vilket det inte var, visade det sig sen) har betalat en student/aspirerande författare att skriva en bok som ska bli nästa Harry Potter eller Twilight - alltså bok som blir film som drar in sjukt mycket pengar. Författaren får en dålig deal, tjänar inget själv och får inte erkännande som författare, bara för att Frey ska tjäna pengar. Och därför är inställningen till boken inte alltför bra och jag blev också negativt inställd. Läs mer här.

Det jag gillade med boken var att den sa hur viktigt det är att ta hand om vår planet (just det - boken handlar om en grupp aliens, framförallt om Four, som bor på jorden efter att deras planet Lorien blivit förstörd. en annan sort alien är efter döda dem och att förstöra jorden.) och så gillade jag bikaraktärerna. Det jag inte gillade var att den var tråkigt skriven, jag fick ingen känsla för Four och hans flickvän och att slutet var väldigt utdraget.

Det är som är bra med boken är filmen. Som jag inte sett än, så klart. Men Alex Pettyfer och Dianna Agron spelar huvudrollerna. Och Callan McAuliffe som spelar den sjukt söta killen i Flipped spelar en biroll. Efter att ha sett trailern och några bts-klipp tror jag dem ändrar en del från boken som kan göra den bättre. Fast jag tror inte filmen kommer gå så bra, av anledningen nämnd ovanför.

3. Fantasia
Jag har inte sett klart hela än, den är lång. Men vilken film! Tänk om dem visat den på bio NU! Det är en konsert med klassisk musik till tecknade småfilmer från Disney. Vissa med handling, andra utan. Det är ganska fantastiskt. Men lite tråkigt.


Jag hoppas alla har en bra första advent!

x

2 kommentarer :

 1. The translate feature on your blog just made me so happy! I've been reading through your posts now. :)

  I am glad someone else felt that way about I Am Number Four. I am excited to see the movie because of the cast, but any book that is made into a film before it's technically even written just screams money-making scheme to me. Also, I didn't feel very much for John or Sarah. They were kind of a boring couple to me.

  I see you're reading Extremely Loud and Incredibly Close--please tell me what you think when you finish!

  SvaraRadera
 2. Huh. Har ju varken sett Lost, eller Fantasia. Inte har jag hunnit läsa I am Number Four än heller, fast jag har den. Det ska bli nu i jul. Va synd att den inte fick så högt betyg, jag var ju så peppad när jag först upptäckte den. Vi får se.

  Ja, jag har Paradise Lost! Eller, min pappa och jag har delad vårdnad på den, so to speak. Han sa en dag efter att ha läst ut Bärnstenskikaren: "...vi måste skaffa Paradise Lost!"
  "Ja, det gör vi!", sa jag.

  Men vi har inte börjat läsa på den än.

  Lyra

  SvaraRadera