bokuppdatering

7 mars 2012

Jag har märkt att jag ine alls skrivit om vad jag läst på ett tag. Det beror inte på jag inte läst, utan snarare på att jag har varit lat. Jag har läst väldigt mycket. Minst två måltider om dagen ägnas åt en bok, och det är också perfekt när barnen kollar på film. (Tro det eller ej, man tröttnar till och med på Harry Potter efter den femte dagen i rad av andra filmen.)


Just nu läser jag Sherlock Holmes. Det var på tiden. Jag hittade A Study in Scarlet och The Adventures of Sherlock Holmes billigt i New York och inte förrän jag börjat med The Adventures upptäckte jag att jag missat A Sign of Four. Det går ändå. A Study in Scarlet var rätt bra - det bästa var att se hur de gjort om den i TV-serien - men jag tyckte det ägnades VÄLDIGT lång tid och att förklara bakgrunden till brottet. The Adventures of Sherlock Holmes är bättre, tycker jag, för formatet korta noveller passar bättre. Vissa av dem är imponerande.

(Jag har nyligen sett om de 2 första avsnitten av TV-serien. Och. Jag. Älskar. Den. Så. Mycket. Vem behöver umgås med riktiga människor när man har den TV-serien? Huh?) (Obs, seriös fråga.)


I helgen när jag var i New York sprang jag omkring i Brooklyn - kommer eventuellt blogga mer om det - och letade second hand book store. Jag hittade inte så många, men tur var väl det. Jag lyckades köpa 5 böcker ändå. 5!? Men böckerna då. Total lycka.

Först på min första Goodwill hittade jag Sylvia Plaths Collected Poems. Jag blev ÖVERLYCKLIG och jag överdriver inte. På den andra second hand affären hittade - av en ren slump - The Journals of Sylvia Plath. Ödet ville mig väl.

Jag plcokade också på mig A Brief History of Women, för den lät intressant, och Mrs Dalloway, eftersom jag velat läsa Virginia Woolf ett tag. Och så såg jag Gregor the Overlander och tänkte att det är på tiden jag läser Suzanne Collins tidigare bokserie. Och i den hittade jag det här:


Ganska coolt. Om det nu är hennes autograf. (Synd att jag inte heter Maud.)


Jag har också avverkat några böcker jag velat läsa ett tag - The Help, Where She Went och Bossypants. The Help och Bossypants var jättebra. Jag är väldigt nyfiken på att se filmatiseringen av The Help, speciellt Emma Stone som jag har lite svårt att se som Skeeter. Tina Fey är min idol och nu måste jag självklart se på 30 Rock. Och jag önskar att Amy Poehler skrev en självbiografi.
Where She Went är uppföljaren av If I Stay. Jag tyckte mycket om If I Stay, men Where She Went var inte ens i närheten lika bra. Den var tråkig och väldigt förutsägbar.


Snart kan jag nog börja läsa någon av mina nya böcker.. Måste bara avsluta Sherlock Holmes mysterier!

2 kommentarer :

 1. I loveLoveLOVE finding signed books but THAT IS THE COOLEST!

  ps. Sorry I have been a terrible pen-pal-er! This month has been somewhat rubbish!

  SvaraRadera
 2. Fy vad coolt med Collins autograf! Jag läste också A study in scarlet för några dagar sedan (dock på svenska), och jag håller helt med dig om att det tog alldeles för lång tid med den där historien. Totalt ointressant. Fast jag misstänker att jag hade tyckt att resten av boken också varit ganska så trist om det inte var för att jag tänkte mig karaktärerna som i tv-serien när jag läste.

  Novellerna verkar väldigt roliga, ska läsas!

  Bossypants är jag väldigt sugen på att läsa! Mest för att jag har hört så många som inte tycker om omslaget, men jag älskar det. I och för sig bara pga att alla tycker det är läskigt. Intressant liksom. Ska verkligen läsa boken. Snart i alla fall.

  SvaraRadera