sista helgen i new york

7 maj 2012

Jag har jättelänge skjutit upp ett inlägg om min sista helg i New York, när jag fortfarande bodde i New Jersey. Jag har några bilder som jag gärna vill posta och gå igenom.

Eftersom jag inte visste var jag skulle hamna ville jag besöka några ställen i New York ifall att jag inte skulle få möjlighet att pka tillbaka. Jag åkte först in på fredagseftermiddagen eftersom MOMA har öppet gratis på fredagseftermiddagar. Jag ville egentligen bara se en tavla där.


Vad förutsägbart av mig. Men jag hittade en del andra intressanta tavlor, och skrattade gott åt den moderna konstens avdelningen. Det är så skruvat. Jag vet inte ens om det är möjligt att ta det på allvar.


Muséet had också några intressanta avdelningar om media och arkitektur men jag var så trött att jag inte orkade kolla så noga. De hade ett konstverk som bestod av (inslaget) godis som låg på golvet som det var meningen att man skulle äta. Det gillade jag.
Jag minns inte vem den här statyn föreställer, men jag tyckte om den och hur den var placerad.
Dagen efter åkte jag in till New York igen. Jag började med att åka till Union Square där jag för första gången såg en grupp som ockuperade. Håller de fortfarande på? Jag gick i alla fall till Forbidden Planet och hittade THG actionfigurer, och till Strand Book Store. Gillade dem båda.
Dörefter såg jag The Hunger Games i IMAX vilket var rätt awesome. Bilden var jättebra (IMAX > 3D). Därefter åkte jag ner till the Financial District och gick till the 9/11 memorial. Det var rätt tråkigt. Det såg exakt ut som det gör på bilder och muséet var stängt för ombyggnad - hela området var en stor byggnadsställning.
Till sist åkte jag uptown till Central Park. Jag gick förbi the Met för att kolla på de berömda trapporna, men de var inte alls särskilt imponerande. Jag orkar inte gå in utan gick igenom parken, förbi Alice i Underlandet-statyn. Parken var väldigt vacker och vår-ig och jag försökte föreställa mig att bo där eller att jobba som au pair där. Det skulle inte vara helt dumt.Två personer verkade ha en photoshoot på statyn så jag väntade på att de skulle bli klara. Men så kom ett bachelorette party upp och då kände jag att inte var någon idé.Eftersom jag åkt omkring så mycket vad jag trött och åkte hem. Och det var senaste gången jag såg New York. På vägen till tågstationen såg jag The Hunger Games på Times Square. Coolt.

1 kommentar :

  1. Haha, modern konst är verkligen intressant! Har inte så bra koll på konst själv, men är den översta en van Gogh? Ser ju lite ut som den i
    Doctor Who med the TARDIS.

    Svar: Boken var väldigt intressant, tror särskilt om man är en person som verkligen värnar om miljön. Jag antar att jag inte blivit tillräckligt uppskrämt. Fast jag misstänker också att jag har svårt att förstå så stora saker. Att tänka så globalt. Men jag ska ta och se den där filmen. Den låter som något jag skulle behöva.
    I boken var miljölagarna bra, och befolkningen tyckte det i början. Men sedan blev det svårt att leva ett normalt liv med transporter och liknande. Det var där problemet satt. Rätt så kul är det att sitta och reflektera över boken nu efteråt märker jag. Du borde ta och läsa den för du har alltid så intressanta tankar om det du läser!

    SvaraRadera