easter sunday

9 april 2012

Hello. Jag är tillbaks! Från att inte ha bloggat på en vecka. Förra lördagen flyttade jag från New Jerseys tätbefolkade förorter till Virginias ödemarker. Känns det som i alla fall. Den senaste veckan har varit rätt jobbig men det har blivit lite lite bättre. Procenten av dagarna jag tillbringar sjukt nere minskar för varje dag, men å andra sidan minskar inte ångesten när den väl är här (alltid på morgonen, och oftast några timmar in på dagen).

Jag vet inte riktigt vad som är felet. Jag vet bara att jag inte trivs. Men det kanske ger med sig. Den här helgen har inte varit så jobbig och idag var nästan bra. Så istället för att klaga på allt tänkte jag berätta lite om idag.

Imorse åkte jag till kyrkan vilket var bra för det gav mig lite perspektiv. Hur kan jag tycka synd om mig själv när Jesus dog och uppstod för tvåtusen år sedan? Jag måste sörja och fira. (Jag skojar.) Men prästen var rätt bra för hon jämförde Markusevangeliet med Downton Abbey. Hon är clearly my kind of people. (Och hon påminde mig om vad som händer med Mr Bates. Vad kommer händaaaa?)

Senare på morgonen åkte jag med min nya värdfamilj till klubben i deras bostadsområde för brunch och en Easter Egg Hunt. Brunchen var helt okej - det bästa var lite trist nog deras bagels. Oah jag fick se en Easter Egg Hunt. Det var jättelöjligt. De hade lagt massor av färgglada plastägg på gräsmattan och släppte iväg barnen på 3 som plockade åt sig i sina korgar. Inte mycket av en hunt.
Förresten tror barnen här på påskharen som de tror på tomten. Jag hade ingen aning om det innan. Tydligen kommer han på natten och lämnar korgar med godis och presenter och äter ägg. Jag fick också en liten korg med godis. Och när vi ändå är inne på godis och påsk så har de här i USA Cadbury Creme Eggs till påsk som är chokladägg med en sorts karamellkräm inuti (vit och gul). De ät jättegoda och äckligt söta. Jag vet inte om de finns någon annanstans. De kommer tydligen från Storbrittanien så de finns uppenbarligen någon annanstans. Kanske till och med i Sverige?


Sen tillbringade jag eftermiddagen i Leesburg, det närmsta centrum/town. Jag kom på när jag var där att det var söndag och dessutom påsk, men de mesta var öppet ändå (USA vinner över Sverige här). Jag gick igenom det historiska Leesburg som är väligt vackert och pittoreskt. Och jag hittade en underbar second hand bokaffär. USA vinner över Sverige när det kommer till bokaffärer också. I nästan vaje town finns en liten bokaffär.
Jag köpte bara en bok (Stargirl).
 
Jag hittade den här i bokaffären. Gillade att läsa den när jag var yngre.Efter en snabb tur till en mataffär åkte jag till Leesburgs kända outlet center. Det såg intressant nog nästan exakt ut som outleten i Rotebro. Jag hann bara gå i på Old Navy innan de stängde och blev arg för att killarnas avdelning alltid har snyggare/nördigare tryckta T-shirts. (Sexism är en av få fullt accepterade diskrimineringar.)

Och till slut åkte jag hem. Imorse körde jag nästan över en ekorre, men jag tror jag missade. Och jag såg riktiga, naturliga gamar för första gången idag! De är tydligen de fåglar jag ser cirkulera i luften hela tiden.


Lite av baksidan på huset.


Nu ska jag se på Game of Thrones. (Låt oss hoppas att någon slår till Joffrey igen.)

2 kommentarer :

  1. Åh det är ju så att man vill bo i USA bara så man kan gå in och dreggla i alla fina bokaffärer.. Dock skulle man väll bli väldigt mycket fattigare ;)

    Svar: Bok 3 är min favorit också! Så mycket awesomeness och epicness. Och typ alla får ju mer hår (Sokka, Zuko, Aang), vilket jag inte klagar på! Haha, konstig mening menmen, det är ju sant! Och så finns det så många underbara citat. ("I KNEW IT WAS ONLY A MATTER OF TIME! APPA ATE MOMO!!!") Haha åh, dör av skratt varje gång. Sokka är för underbar.

    SvaraRadera
  2. Sv: HAHA älskar den scenen! Livet är då aldrig lätt för stackars Sokka. Såg föresten klart bok 2 bara för ett par minuter sedan. Så nu är det dags för book 3 FIRE, mohahaahah!!

    SvaraRadera