gotta get down on friday

13 maj 2011

Eftersom det är fredag och Blogger legat nere tänkte jag bara snabbt kika in här med två saker. För det första fick jag idag en glad överaskning med posten:

Rain 011
Bok att recensera från Rabén = Johanna glad

Ser fram emot att läsa den. Om inte annat för att författaren har ett namn av högsta klass.


För det andra har jag nu sett filmen Howl's Moving Castle - baserad på boken jag skrev om förra veckan. Ni vet att jag älskade boken - och alla dess karaktärer. Och filmen var även den mycket bra. Den var otroligt vackert gjord. Tecknad animation med otroligt bra datoranimeringar. Musiken och rösterna var också bra - alltså en fröjd att både se och höra.

Photobucket
[via]

Däremot har jag som vanligt en del att säga om själva adaptionen av det hela. Det jag tyckte så mycket om med boken, att den utspelade sig "förr i tiden" - där det inte fanns någon elektricitet eller liknande, förutom i vår parallella värld - var helt förändrat, och de levde i någon halvindustriliserad smutsig och rökig stad.
Howl var löjligt lik en gänglig tonåring åt emo-hållet. Och han ska ju vara läskigt snygg. Plus att HAN VAR EN FÅGEL?!?!?! Jag fattade ingenting av det. Varför. Var. Han. En. Fågel.

Den sista av min kritik är mer ett litet observerande - de gjorde de "goda" karaktärerna från boken onda i filmen och de onda till goda. Intressant.

Photobucket
Han ser också så feminim ut. Och jag gillar ändå Legolas. [via]

Men om jag låtsas att det var en annan film var den jättebra. Det kändes inte alls att den var två timmar lång.

Det var allt. Ha en bra helg!


p.s. Alla som läst The Hunger Games måste besöka den här tumblren. Hipster Peeta är typ det mest geniala jag sett. Jag vill göra en blogg dedikerad till honom.

1 kommentar :

  1. Howl, eller Hauru som han heter i filmen, ÄR ju sjukt snygg! Och Hayao Miyazaki är faktiskt feminist. Nu har ju inte jag läst boken, och kan inte direkt säga emot dina klagomål, men tycker ändå att Det levande slottet är en av de bästa filmer jag sett. Det är förresten mycket finare art och cover art i filmen än i ditt ex av boken, eller hur?
    /L

    SvaraRadera