miami

13 juli 2012

Har äntligen en ledig eftermiddag utan några planer så jag ska ta tag i lite sena blogginlägg. Förra söndagen åkte jag till Miami för första gången. Det var en fantastisk och speciell dag och jag är tacksam att jag åkte med sällskapet jag åkte med, eftersom jag antagligen inte sett det jag sett utan dem. Min au pair-kompis Andrea hälsade på sina colombianska vänner och jag tog tåget till Fort Lauderdale och joinade dem över dagen. Det var lite obekvämt eftersom jag inte alls kände dem, men det var lättare för att de pratade spanska 80 procent av tiden så jag behövde inte prata så mycket med dem.


Innan vi åkte in till Miami fick jag en avokado som växte på baksidan vilket jag fann jättehäftigt. Jag vill också ha ett avokadoträd.


Först åkte vi till Virginia Key, en ö utanför Miami söder om South Beach. En radiostation skulle tydligen ha ett beach party där men när vi kom fram var det rätt fött och stranden var den minst fina (för den var fortfarande vacker) jag sett här i Florida, med sjögräss i vattnet och väldigt mycket skräp på land. Vi gick fram och tillbaka, tog bilder och ett snabbt dopp och sen gick vi tillbaka.


Istället åkte vi till South Beach vilket var jättevackert. Jag älskar art deco-stilen på husen i centrum. Det var mycket turister och fruktansvärt varmt (när är det inte det?) men det var kul att gå runt i staden och ta kort.Det här stället var lite lost on me, eftersom jag inte har sett programmet. Men en av killarna på TV var därinne! Så det var väl coolt.

Vi gick ner till stranden också, som var perfekt, men vid det laget hade jag lagt av mig badkläderna så jag och Andrea vilade i skuggan medan de andra badade lite. Sen gick vi på vägen längs stranden, förbi stora hotell och fulla restauranger. Vi gick in i en av restaurangerna för att se en färgglad show på bardisken och jag var rädd för att vi skulle bli utkastade eftersom vi bara tog bilder och inte åt något (för sån är jag).


IMG_0585.jpg
Vi vände tillbaka och gick ner längs Español Way vilket var perfekt eftersom Spanien precis hade vunnit EM. Gatan var full av jublande spaniorer (den italienska restaurangen på andra sidan var däremot öde), några lite för glada.


Som tack för flaggan random person outar jag dig på bloggen.

Tror det är den snyggaste H&M-butiken jag har sett.


Vi avslutade dagen med att äta på ett kubanskt cafe/restaurang (på baren, som ett diner). Åt en värdelös ceasarsallad. Fast det finns väl inte en enda ceasarsallad som inte är värdelös... salladsblad och ost? Nah.

Sen åkte vi hem och fick vänta några timmar på tåget till West Palm Beach, med några något suspekta typer på perrongen. Men det var en rolig dag och South Beach var mycket bättre än jag trodde det skulle vara.


2 kommentarer :

  1. Kul att läsa om din dag i Miami (och 4:e julifirandet också). Förstår att det kan var jobbigt att blogga men du behöver ju inte skriva så långt jämt. Fast det är förstås kul att läsa själv sedan.
    Antar att du ser fram emot Linas besök. Då kanske du äntligen kan prata obehindrat.

    SvaraRadera
  2. How lovely!!
    Oh man, our H&M store in Denver is crazy nice

    SvaraRadera