I USA

14 januari 2012

Hejsan vänner!

Jag är i USA!!!

Jag är nu hemma hos min värdfamilj i New Jersey efter att ha varit i fyra dagar på en Au Pair skola utanför New York. Veckan har varit jättejobbig, rolig, helt okej och otroligt spännande. Jag har varit i New York City! På Time Square! (Vi hann inte med så mycket annat.) Och jag tänkte lägga upp bilder därifrån, men inte nu. För jag orkar inte.

I går så åkte jag i alla fall till familjen för första gången. Min värdmamma hämtade upp mig utanför Target och körde hem mig i sin jättestora bil. Jag var så rädd för att det skulle bli awkward eller att jag inte skulle känna igen henne... Men det kändes inte alls konstigt (eller, ja, lite konstigt) och vi kunde prata hela tiden och det var inte ens särskilt svårt.
När vi kom fram fick jag hälsa på min värdpappa och barnen (jag önskar jag kunde förkorta deras namn med första bokstaven, men allas namn börjar på J. Jag är inte säker på att jag får skriva deras namn än.) Barnen var jätteglada över att se mig och inte alls blyga. Efter lite lunch packade jag upp.
Mitt rum är jättefint - stort, men eget badrum och TV. TV:n har On Demand och det första jag gjorde var att kolla på Doctor Who medan jag packade upp. Sen lekte jag lite med barnen - deras lekrum är jättestort - och pratade med föräldrarna. Båda älskar The Hunger Games och värdmamman hade precis köpt The Hunger Games Cookbook. Hur fantastiskt är inte det? Vi försöker bestämma vilket distrikt brödet vi äter kommer ifrån och vi föreslog att vi skulle försöka skjuta en ekorre till middag. (Jag såg en grå som såg bra ut.)

När barnen gått och lagt sig åt vi middag framför Jersey Shore. De försäkrade mig hela tiden att New Jersey inte alls är som i Jersey Shore. Ha. Och i stort sett direkt efter gick jag och la mig. Jag var/är fortfarande rätt jetlagged. Men jag vaknar tidigt vilket är bra.

Idag åkte och och min värdmamma och handlade lite. Vi fixade mitt medlemskap på gymmet YMCA, åkte till en mall, som tydligen var liten, men i mina ögon var jättestor. Sedan stannade vi på Target och en möbelaffär. Det är rätt spännande att se alla kända kedjor - Wendy's, IHOP, Starbucks, Target, Barnes & Noble, KFC, Cheesecake Factory och så vidare. Och H&M. Såklart.

Något annat intressant är att det är kyrkor överallt. Inte stora, fina, gamla som i Sverige, utan de ser mer ut som skolor. Och alla har små meddelanden utanför. Jag såg en som sa "No God, No Peace, Know God, Know Peace" och en annan som sa "TGIF: Thank God Is First". Det är spännande. Och på måndag är det Martin Luther King Day så det är citat och meddelenaden om det överallt.

Det är overkligt att jag är i USA. Jag fattar det inte riktigt. Samtidigt är jag så fruktansvärt medveten om att det inte är Sverige! (Det finns inga riktiga gångvägar, alla bilar är så stora, sängarna är jättehöga, toaletterna är annorlunda!) Det svåra är att ena sekunden är allt jättebra och jag tror på mig själv och att jag kan göra det. Men nästa är det jättejobbigt och tanken på att jag ska vara här i ett år är jättesvår. (Jag bor hos en okänd familj och jag ska göra det i ett år..?)

Men jag får ta en dag i taget. Då är det lugnt. Och jag är så glad över jag hamnat var jag har hamnat.

3 kommentarer :

 1. En värdfamilj som älskar Hunger Games? Awesome! Förstår att det måste kännas lite läskigt ibland, men är säker på att du kommer ha det hur bra som helst! Så får du ta och lyssna på Glee-versionen av "America" också! :D

  SvaraRadera
 2. You are so brave and other than the "HOLY CRAP I AM NOT IN SWEDEN" this post is full of positive feelings. YAY!

  Welcome to America where everything is HUGE! bahaha

  I just saw the HG cookbook this week. I might have to buy it! &&&& if the kids love it that much, you'll probably get to take them to the movie, over and over!
  Here in the US, we love our midnight premieres so maybe you can causally drop the idea that you should go see it ASAP so make sure it is age appropriate for the kids ;)

  SvaraRadera
 3. GUD VAD FANTASTISKT OCH NERVÖST. Det ska bli ett nöje att följa ditt år i USA! :)

  SvaraRadera