i ♥ ny

29 januari 2012

Turen till New York började med en lång bussresa genom ett grått, grått, grått Long Island. Men det gjorde inte så mycket när vi fick första skymten av New York... När vi kom in i New York City åkte vi ner till Battery Park och tog färjan däifrån till Staten Island, som tog oss förbi The Statue of Liberty. Det var som sagt väldigt mulet så the New York skyline var halvt dold av moln. Men det var väl värt det.


När vi kommit tillbaka till Manhattan hoppade vi på bussen igen för en guidad tur runt New Yorks gator. Vi hade en väldigt trevlig guide (vars namn jag inte minns) men jag fick inte ut så mycket av turen eftersom vi satt i en buss och det mesta som pekades ut antingen var på andra sidan vägen eller ovanför bussens tak. Men jag fick reda på lite nytt i alla fall.

Någonstans i mitten stannade vi i cirka två minuter för att några (inklusive jag) ville se baren som McLaren's i How I Met Your Mother är baserad på. Den var inte det minsta lik på utsidan och vi kunde inte se särskilt mycket av insidan vilket var lite tråkigt.

Bussen stannade sedan vid Rockefeller Center för de av oss som skulle upp till The Top of the Rock. Det coolaste med The Top of the Rock (högsta våningen på the Rockefeller Center) var nästan hissen upp. Det var som att stå i ett moln däruppe och tyvärr såg man i stort sett ingenting. Så jag hängde med en grupp tyska au pairer ned rätt snabbt och vi åt middag på en liten smörgåskedja innan vi fortsatte mot Times Square.


Times Square var väldigt häftigt. Det var stort och färgglatt och såg ut precis som jag hade föreställt mig. Det är ganska löjligt att det är så häftigt för det är egentligen bara en massa reklam. Och affischer för musikaler (jag vill gååååååå).KAN NÅGON FÖLJA MED MIG OCH SE FILMEN SNÄLLA.

Efter att vi hade tagit ungefär miljoner bilder på oss och på Times Square delade vi upp oss och jag följde med ena halvan av gruppen till Hard Rock Café. Sen var det dags att röra oss till Empire State Building där bussen skulle plocka upp oss. Jag köpte min första amerikanska Starbucks-kaffe på vägen. #awesome
Vi hann komma fram till bussen i tid och sen väntade en timmes bussresa tillbaka till skolan. Jag längtar tills jag åker tillbaka till New York. Så mycket att se!

2 kommentarer :

  1. Gaaah jag vill tillbaka till NY! En sådan underbar stad! Jag hatar mig själv lite smått för att jag inte var lika bokgalen och inte tog mig tiden att gå till en bokhandel när jag var där för några år sedan..

    SvaraRadera
  2. Åh, NEW YORK! Världens bästa stad! Roligt att du hann se så mycket, var där under en vecka för några år sedan och hann inte ens se allt du såg. Men ska tillbaka i år och jag längtar så mycket att jag tror jag ska dö.

    SvaraRadera