bästa konserten 2013

2 januari 2014

Har varit på extreme många konserter i år. Två festivaler och massa massa konserter på Debaser och Gröna Lund och Hovet o.s.v. och de stunderna har varit de bästa under året. Det är beroendeframkallande att gå på konserter. Det är det enda som ger energi och livslust och lättnad.

Hade en tanke i våras under en ganska tråkig konsert på Slussen. Jag var där själv och jag var nervös och jag var lite lite besviken på bandet. Men jag tänkte, jag hoppas 2013 blir året då jag springer på massa konserter, lyssnar på den bästa musiken och lär mig vara själv. Jag vet inte jag lyckats lära mig att stå ut med mig själv, men jag hörde en del bra musik och hittade något att vara stolt över i det.


Och med det kommer här de 5 bästa konserterna jag varit på i år:

The Avett Brothers, på Debaser Medis, i mars
Det var den första konserten jag gick på själv. Jag stod längst fram vid scenen (en meter från Seth!). Och det var det bästa jag varit med om i mitt liv. Hade en slags post-konsert-depression lika intensiv som efter jag läst ut en favoritbok. Kan inte ens beskriva det. Förutom livet i deras scenframträdande, och sången som var bättre än på något inspelat album, och ett rum fullt av folk som älskade dem där bröderna från North Carolina lika mycket som jag.

Noah and the Whale, Popaganda, i augusti
Någonstans i mellanspelet i Give a Little Love lyfte jag och det var så extremet vackert och jag vill att det, mellanspelet, skulle fortsätta hela kvällen.

Håkan Hellström, Hovet, i december (eller på Popaganda)
Kanske är det kombinationen Håkan +´hans fans, men det är helt fantastiskt att höra honom live även om det är för lånt ifrån scenen. För alla kan alla låtar och alla exploderar när han säger det och musiken är så sjukt bra.


The Tallest Man on Earth, Gröna Lund, i augusti
Han sjöng Love is All och King of Spain och en fantastisk duett med Amanda Hollingby Matsson, men framförallt, han är så oerhört fänglande att se och höra på live. (Kolla bara på den här videon.)

Bastille, Hultsfred Stockholm, i juni
Lyckaes kombinera Hulstfred med när jag var som allra mest fäst vid Bastille, så det gjorde ingenting alls att det regnade eller att publiken var svinjobbig. Det var så underbart att höra dem.

(Jag var på 31 konserter/liveframträdanden under 2013.)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar