bästa böckerna 2013

30 december 2013

Det här är den viktigaste listan (vi kan låtsas att det här fortfarande är en bokblogg) - listan på de bästa böckerna jag läst 2013! Har lyckats läsa drygt 75 böcker under året vilket jag tycker är rätt bra med tanke på att jag pluggat och jobbat.

Rent generellt känns det som om jag läst färre böcker jag verkligen älskat. Det kan bero på att jag har en paranoid känsla av att för varje år som går förlorar jag mer och mer förmågan att älska böcker; älska en bok så mycket att verkligheten försvinner. Istället älskar jag böcker på ett slags distansierat sätt: den här boken är så bra, smart, vackert skriven, rolig, fantiastisk, en bra bok. Vilket kanske inte behöver vara sämre. Det är känns bara svårare att hitta böcker att försvinna i.

Det här i alla fall de böcker jag läst och gillat mest under året.

{Bästa bok som kom ut 2013}
17347389

{Bästa omläsning}
The Great Gatsby
(för att jag efter tredje omläsning började älska den)

{Bästa seriebok}


{Bästa YA}
82434

{Bästa non-fiction}
18854

{Bästa bok jag läste i skolan}
829372
slash bästa fanfiction eller bästa bok baserad på Jane Eyre

{Bästa boken alla kategorier}
29044

(x/x/x/x/x/x/x)


Ska också sammanfatta årets reading challenge inom kort!


5 kommentarer :

 1. Jag känner igen det där om att försvinna i böcker och hur jag också tappat det, vilket är så himla synd. Men det borde ju komma tillbaka igen, om du fortsätter läsa kommer du förhoppningsvis hitta en bok att försvinna i igen. Jag vill verkligen göra det igen i alla fall.

  Och The Secret History <3 Så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker mig att det är en förmåga hos unga (?) och att jag har förlorat den för jag är för medveten om min läsning... Och för att jag läst för många böcker. Jag behöver liksom mycket mer för att försvinna och mer och mer och till slut kan ingen bok ge det. Men, åh, jag kan försvinna i vackra ord och fraser och resonemang och idéer och det räcker i alla fall någonstans.

   Radera
 2. Brita-Karin you know2013-12-31 14:47

  hade tänkt att det här skulle bli ett bra läsår, men alas, inte så VÄRST. har läst första delen av little women, a song of ice and fire till och med a storm of swords 1 och 2, en fjärdedel av brideshead revisited, charlie, halva wuthering heights och the secret history. får mig att må jättedåligt när du har läst över 70 böcker... resten av vintern ska jag gå i ide och skolka från skolan och läsa allt i min bokhylla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag vet jag hinner alltid läsa fler böcker än jag tror jag ska hinna. Jag har ju läst ca 15 böcker i skolan så där läser jag på skoltid dessutom. Sen har jag läst en del serieböcker som går lite snabbare. Tror inte jag kommer hinna lika många nästa år men vem vet (mitt goodreads mål är 52, en i veckan).

   Radera
 3. Ju mer man läser desto petigare blir man. Det är nog därför man får svårare att hitta en bok "att försvinna i". Det var länge sedan jag läste en sådan bok men man längtar alltid till det.

  SvaraRadera