bokmässan 2013

30 september 2013

I helgen var jag på bokmässan för första gången i mitt liv! Förra året satt jag i USA och önskade att jag var där så i år var det givet att åka dit. Jag äkte ner och hängde med min kompis Brita-Karin. Det var en så oerhört rolig helg. Vill ha fler bokmässor.
(Tyvärr gick jag inte på några bokbloggarträffar för jag är för gammal och hade inte anmält mig. Men det fanns så sjukt mycket att göra ändå.)


På lördagen spenderade vi en massa tid i Galagos monter och fick serieböcker signerade av Liv Strömquist och Nanna Johansson, gick på ett seminarium med Caitlin Moran som var jätteroligt, tog ett gäng sjuka bilder med henne efteråt och vandrade runt i mässhallen.


På kvällen fick jag njuta mer av Göteborg och det visade sig från sin allra bästa sida! Brita-Karin tog med mig till en jättefin burritosbar som stillade min Chipotle-saknad litegrann.


Dag två på mässan var kanske ännu bättre. Det var färre folk och det gick att göra en massa fynd eftersom montrarna skulle tömmas. Jag samlade på mig ett gäng tygpåsar, fler böcker, gratis kaffe m.m.


Vi började dagen med ett (svårt) bokquiz och övertalade eventuellt Stockholms bibliotek att hålla ett Harry Potter-quiz. Och så gick vi förbi en monter som hade en bokskog. Det var en underbar monter.
Vi såg Caitlin Moran igen, gick på ett panelsnack om serier och slutade dagen med ett fantastiskt seminarium med Johanna Koljonen, Lina Neidestam, Julia Thorell och Frida Ulvegren som handlade om serier och feminism och tecknande. Efteråt träffade vi Lina Neidestam som signerade Zelda-tidningen och det var liksom så bra det kunde bli.
Sen hoppade jag på tåget tillbaka till Stockholm!


Slutet på den fantastiska helgen var MGMT på Cirkus med Nea. De var jättebra och det var så extremt härligt att dansa till Kids och Electric Feel efter att ha stressat upp till Stockholm.Det här är vad jag fick med mig hem från bokmässan. Måste säga att jag är imponerade över min skörd av tygväskor (två var gratis). Och så många fina serieböcker!


Efter den här helgen är jag rätt slut och skulle egentligen behöva en till helg att vila upp mig. Eller en till helg på bokmässan.

1 kommentar :