sculpture garden

4 januari 2013

Något jag har älskat med USA är gömda, vackra platser jag aldrig kunde tro fanns där. West Palm Beach, där jag bor, är rätt fullt, tycker jag (det är nästan enbart för att jag tycker palm är så fula), förutom de ställen som det är meningen ska vara jättefina och dem tycker jag är fula för att de ser så tillgjorda ut. Menöverallt jag har varit i USA har jag hittat gömda platser, oaser, av vackerttystlugntmagiskt.

Jag har åkt förbi skylten Sculpture Garden många gånger och till slut, dagen för julafton, drog jag med Andrea dit. Society of Four Arts har inte bara en skulturträdgård de har också ett galleri och ett biliotek. Som tyvärr var stängt och som har öppetid i stil med svenska bibliotek, så jag kommer antagligen inte hinna ta mig dit.

Men skulturträdgården var u n d e r b a r. Jag nästan grät när vi gick in. Det jag älskade mest var de bougainvilleatäckta spaljeerna med bänkar under. Mellan bougainvillea och bibliotek hade jag kunnat bo där och spendera resten av mitt liv med att läsa i trägården.

Det här är biblioteket!
Neptune!
Det var inte så många skulpturer i trådgården men den mest uppseendeväckande var den här läskiga saken vars ögon följde en var man än gick.
"Oh look tangerines!! I have never seen tangerines growing on trees before!"
"Really? Ugh Sweden seems like an awful place."
"What? We have... berries."


Och så sa jag hejdå till stranden i solnedgången med en stor måne på horisonten och jag tycker nog att West Palm Beach är lite vackert ändå.

Jag slutar jobba och börjar min resemånad om 6 dagar och jag åker tillbaka till Sverige om 28 dagar.

2 kommentarer :