lyssnar på : lorde

26 oktober 2013


Tydligen så släpps inte Lordes album Pure Heroine i Sverige förrän den 28 oktober eller något sånt vilket förklarar varför jag inte hört det än (det finns inte på Spotify). Men nu har jag lyssnat på det och det är otroligt bra. Så jävla bra. Och allt Lorde gör är fantastiskt (till exempel den här artikeln hon skrev, och hennes tumblr). Här är en spellista med mina favoriter från Pure Heroine:

Our Lorde by Johanna on Grooveshark
(x)


Explosions on TV,
And all the girls with heads inside a dream

önskeböcker

15 oktober 2013

Den här hösten känns det som om det kommit ut några väldigt intressanta böcker. En av dem - The Dream Thieves - har jag redan läst. De tre andra jag tänker på vill jag läsa så snart som möjligt. Tyvärr har jag inte chansen att läsa så mycket mer än de böcker jag läser i skolan. Men det råkar ju vara min födelsedag på fredag.....så jag tänkte ge mig själv dem i födelsedagspresent.

17333794
18305139
12127810
x/x/x


Den känner jag för att vara så extremt mainstream och läsa en bok av Alice Munro, eftersom jag bara läst en av hennes noveller. Men jag vet inte vilken samling eftersom alla har fantastiska titlar (det jag vanligtvis går på).

crisscrossing the state line

8 oktober 2013

Nu går det att lyssna på hela The Head and the Heart nya album på Rolling Stones och det får mig att fundera på att åka till Paris imorgon där de spelar sin tredje och sista konsert i Europa för jag är så förälskad i deras musik.



Det andra jag är förälskad i just nu är TV-serien Hannibal (och framförallt en karaktär därifrån). Hannibal som är så obehagligt och jobbigt och vackert och jobbigt och hemskt. Som har de bästa bästa karaktärerna Will Graham och Alana Bloom. (Och sen en vidrig karaktär som heter Hannibal och som är vidrig för andra saker än för vad han äter.) Hannibal borde ses om än bara för Will Graham men också för att den är välgjort och spännnande och, som sagt, jobbig och hemsk (de bästa TV-serier är väl det).
(Obs det är ganska många fler trasiga lik i serien än vad som syns på de här bilderna. Och några som ligger vackert placerade på tallrikar.)







x/x/x/x/x

lyssnar på : the head and the heart

3 oktober 2013

De gör den finaste musiken (som tar mig tillbaka till Portland och Seattle och gröna skogar och berg och havet).