us route 1 (1/3)

27 april 2013

{arizona, del 1}{arizona to los angeles}{los angeles, ca}



{leaving la längs us route 1}


{santa barbara, ca}




{santa barbara till solvang, ca}


{solvang! dansk by i california}










{oso flaco lake, strax utanför san luis obispo, ca.
featuring ett race mot sonedgången vilket innebar att parken stängdes och att mountain lions kunde dyka upp.}










Det känns som om jag kommer kunna posta bilder från min resa resten av året, no? Vid det här laget är jag nog halvvägs igenom.. Tror jag.

Jag rekomenderar kaliforniska kusten. Den vackraste vägen jag tagit hela mitt liv. Det fanns så många små städer att stanna i, parker att vandra igenom, kullar att se, vingårdar att besöka (om en är över 21..) och fantastisk natur. Åh.


los angeles, ca

11 april 2013

{arizona, del 1}{arizona till los angeles}

{santa monica}


{utsikt från griffith observatory}





{hollywood blvd, där jag dessutom körde bil}



{venice beach}


{bluff cove, palos verdes (la)}




{santa monica pier}



{disneyland a.k.a. the happiest place on earth}







Los Angeles vann mig över detta andra besök. Eller så var det inte så mycket staden, som staten California. Berg och hav och allt däremellan. För mycket bilar och förvirrande vägar; sprawling i ordets rätta bemärkelse. Men så vackert. (Min resa i januari var resan jag förälskade mig i västkusten av USA. Svårt att inte göra efter att ha sett så mycket av den. Tror jag gillar den mer än östkusten.)

fyra tips på saker att lyssna på (och läsa)

9 april 2013

1. På P3 finns en dokumentärserie som heter Festen Fortsätter, som handlar om svensk musik och 2000-talet och som är galet bra. Det senaste avsnittet jag lyssnade på - mot strukturer - fick mig typ att börja gråta vilket tydligen är sånt jag gör nu för tiden. Jag trodde inte ens jag var intresserad av varken popmusik eller svensk musik. Lyssna på Festen Fortsätter! Den finns på iTunes och på Musikguidens hemsida och säkert fler ställen.

2. Jag började lyssna på Festen Fortsätter för att den leds av Billy Rimgard, ena halvan i podcasten Obiter Dictum som jag ÄLSKAR. Det är min favoritpodd för tillfället. Det är något med att höra mina allra högst älskade intressen som jag nästan skämnts för förut (alltså populärkultur) diskuteras allvarligt och analyseras sönder, som skänker mig djup lycka. (Det är extra konstigt för oftast pratar de om filmer jag inte sett, spel jag aldrig spelat och musik jag inte lyssnar på.)
Och de fick mig att börja se på Fringe vilket är både bra och dåligt.

3. När The Knife släppte sitt nya album kunde en på deras hemsida läsa en serie av Liv Strömquist och den är så jävla bra. Den handlar ungefär om putting the blame on the right person. Snälla, läs den.

4. Min gamla favorit, Andrew McMahon har släppt den första låten från sin första EP under sitt eget namn (alltså inte med Jack's Mannequin eller Something Corporate). Den är jättejättebra såklart. Tror inte jag kan ogilla en låt skriven av Andrew McMahon.
(När jag såg titeln tyckte jag mig känna igen titeln, men det tog till igår tills jag kom att Synesthesia är en de termer jag ska lära mig till min nästa tänta. Borde inte vara svårt att lära mig nu.)



(Jag läser för övrigt väldigt mycket nu men jag har ingen som helst lust att blogga om det. Det kanske har något att göra med att det är det jag gör i skolan. Jag får se om lusten återvänder till sommaren.)