sista dagen

9 januari 2013

Idag jobbade jag min sista dagen som au pair. (Äntligen!) Imorgon ger mig av på en tre veckor lång resa som inkluderar 4 flygresor, 6 storstäder, cirka 1900 km i en hyrbil och en tågresa. Det ska bli kul och spännande och lite stressande och håll tummarna att inget går för mcyket åt skogen..

Bland det jag ser mest fram emot är att sitta i bilen på någon öde motorväg i Arizona och lyssna på fantastisk musik.

On the Road from nooneherebutme on 8tracks Radio.



Därefter åker jag hem till Sverige igen..!

cykeltur och låtsassnö

7 januari 2013

Jag ska avsluta att berätta om helgen då Sylvia var här, vilket jag startade för flera veckor sedan. Det var söndag och vi började med väldigt god frukost i downton West Palm Beach och vandrade sedan ner till vattnet för en stund.


Därefter åkte vi ut till ön Palm Beach för att hyra cyklar. Jag tog kort på Publis på ön. Publix är matbutikkedjan här i Florida och på Palm Beach kan den inte vara fin nog. De har till och med valet parking.


Vi hyrde cyklar och cykade längs vattnet runt ön och kollade på vackra ur gömda bakom höga häckar, och avslutade med glass på Sprinkles.


Därefter åkte vi till stranden! Jag hade inte varit där på någon månad och trodde att det skulle vara kallt i december.. det var det inte. Sen gikc jag till Worth Ave och kollade in de vackra gränderna med bougainvillea och Romeo-och-Juliet-balkonger. Vi hittade också en pytteliten park som hette Pan's Garden! Jag älskar när jag hittar dessa hemliga parker.


Kvällen avslutades med middag i Cityplace där det snöade skum.

sculpture garden

4 januari 2013

Något jag har älskat med USA är gömda, vackra platser jag aldrig kunde tro fanns där. West Palm Beach, där jag bor, är rätt fullt, tycker jag (det är nästan enbart för att jag tycker palm är så fula), förutom de ställen som det är meningen ska vara jättefina och dem tycker jag är fula för att de ser så tillgjorda ut. Menöverallt jag har varit i USA har jag hittat gömda platser, oaser, av vackerttystlugntmagiskt.

Jag har åkt förbi skylten Sculpture Garden många gånger och till slut, dagen för julafton, drog jag med Andrea dit. Society of Four Arts har inte bara en skulturträdgård de har också ett galleri och ett biliotek. Som tyvärr var stängt och som har öppetid i stil med svenska bibliotek, så jag kommer antagligen inte hinna ta mig dit.

Men skulturträdgården var u n d e r b a r. Jag nästan grät när vi gick in. Det jag älskade mest var de bougainvilleatäckta spaljeerna med bänkar under. Mellan bougainvillea och bibliotek hade jag kunnat bo där och spendera resten av mitt liv med att läsa i trägården.

Det här är biblioteket!
Neptune!
Det var inte så många skulpturer i trådgården men den mest uppseendeväckande var den här läskiga saken vars ögon följde en var man än gick.
"Oh look tangerines!! I have never seen tangerines growing on trees before!"
"Really? Ugh Sweden seems like an awful place."
"What? We have... berries."


Och så sa jag hejdå till stranden i solnedgången med en stor måne på horisonten och jag tycker nog att West Palm Beach är lite vackert ändå.

Jag slutar jobba och börjar min resemånad om 6 dagar och jag åker tillbaka till Sverige om 28 dagar.

what's in a name

2 januari 2013

I början av året bestämde jag mig för att göra läsutmaningen What's In A Name. Jag har sen dess inte tänkt så mycket på den men checkar av den emellanåt. Egentligen är det väl meningen att aktivt leta efter titlar som kan passa. Men det har jag inte gjort så därför har jag tvingats böja reglerna lite tänka kreativt för att kunna säga att jag har klarat den. Vilket jag har gjort!

Between January 1 and December 31, 2012, read one book in each of the following categories:

1. A book with a topographical feature (land formation) in the title.
Wildwood (Wildwood Chronicles, #1)

2. A book with something you'd see in the sky in the title.
Love, Stargirl

3. A book with a creepy crawly in the title.
The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories

4. A book with a type of house in the title.
To the Lighthouse

5. A book with something you'd carry in your pocket, purse, or backpack in the title.
The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian

6. A book with a something you'd find on a calendar in the title
The Thirteenth Tale


Och för att jag gillar att checka av saker tänker jag vara med i årets utmaning också. Den hittas här och ser ut som följer:

Between January 1 and December 31, 2013, read one book in each of the following categories:
1. A book with up or down (or equivalent) in the title: Deep down True, The Girl Below, The Diva Digs up the Dirt
2. A book with something you'd find in your kitchen in the title: Loose Lips Sink Ships, The Knife of Never Letting Go, Breadcrumbs
3. A book with a party or celebration in the title: A Feast for Crows, A Wedding in Haiti, Cocktail Hour under the Tree of Forgetfulness
4. A book with fire (or equivalent) in the title: Burning for Revenge, Fireworks over Toccoa, Catching Fire
5. A book with an emotion in the title: Baltimore Blues, Say You're Sorry, Dreams of Joy
6. A book with lost or found (or equivalent) in the title: The Book of Lost Fragrances, The World We Found, A Discovery of Witches

The book titles are just suggestions, you can read whatever book you want to fit the category.


(Tur att A Feast For Crows är nästa bok jag har att läsa i A Song of Ice and Fire-serien.)