music monday: i see the light

28 februari 2011

Jag är så sjukt trött. Det är inte roligt på något sätt. Jag vill lägga mig ner och se på Oscarsgalan (jag kunde inte se den live :/ ) och sen somna. Men den är väldigt långsam på att ladda ner. Meh. Jag orkar inte blogga heller, vilket jag vill göra. Så blir det när man jobbar hela dagen. Min kropp är van vid två timmars lektion under en dag, inte åtta timmars stå på benen.

För att inte orka blogga, har jag skrivit ganska mycket. Det jag tänkte göra var att lägga in min favoritlåt ur Tangled, som är min favoritlåt just nu, och som jag tycker borde ha vunnit en Oscar. (Jag har ingen aning om vem som vann, men gissar att den inte vann.)
Nämligen I See the Light.



Mer jobb imorgon, så jag kommer väl inte orka skriva något då heller. I sinom tid, jag lovar.
x

P.S. Det är mars imorgon! Det är snart vår <3

don't you want me, baby

24 februari 2011

Brownie 005

Brownie 007-1
Min familj måste verkligen älska mig. Jag bakar hela tiden. Idag gjorde jag brownies. De blev goda. Tyvärr utan chokladgegga ovanpå eftersom jag inte vet hur bra de håller sig med chokladfrosting/topping/gegga. Det bästa jag vet är, naturligtvis, att baka muffins. Men av någon anledning gillar inte mina familjemedlemmar muffins lika mycket som jag. Så jag bestämde mig för att vara snäll. Och baka brownies.


Medan senaste Glee var bra - rolig om inte annat - så var denna sång det bästa. Utöver att Rachel och Blaine är mina favoritkaraktärer, så är låten ganska bra.


Det som förstör Glee för mig är att jag börjat se allt med "is this appropriate?" (amerikanska) ögon. Det stör. Det enda jag kunde tänka under Glee var "De dricker. Hela tiden. Herregud. De kan inte visa sånt här. De kommer bli censurerade." Jag önskar jag kunde stänga av min hjärna.


Och resten;
- Imorgon eftermiddag är det lov! Just nu har jag för lite att göra för att verkligen uppskatta det. Och eftersom jag inte ens fick någon körtid under lovet känns det ännu mindre jättebra.
- 1984 är mycket bättre än vad jag trodde den skulle bra.
- Jag äter bara mackor. Eftersom jag inte äter lunch i skolan så ofta äter jag mackor 3 av 4 måltider om dagen. I och för sig brukar jag slå ihop minst två av måltiderna. Men ändå. Carb-overload.
- Det är Oscarsgalan på söndag/måndag. Jag hade tänkt se alla filmer nominerade till "Best Picture". Det går inte så bra. De är långa och verkar inte så roliga. Förutom Toy Story 3, som är bäst.
- Inatt drömde jag att om jag vågade lägga tak 90 meter upp i luften skulle jag få körkort. Jag vågade inte.
- Jag har använt ordet "eftersom" tre gånger i detta inlägg. Fyra, nu.

x

music monday: mumford & sons

21 februari 2011

Jag vet att jag är late to the partee - 1,5 år för att vara noga. Men jag har gått och förälskat mig i Mumford & Sons. Jag har faktiskt lyssnat på dem några gånger de senaste månaderna, men först för några veckor sedan klickade det. De är perfekta. När det spelade på Grammy Awards blev jag lycklig. De råkade också spela min favoritlåt; The Cave.


Utöver vacker musik vill jag posta några vackra ord. Jag vet inte vad jag ska göra med dem utöver att dela med mig;
You notice someone cutting you off in traffic. But not that the earth is still here for one more day.

Besök I Wrote This For You. Det är posei i den bästa formen.
x

Disneys 50 animerade filmer

20 februari 2011

Min dator är outhärdligt seg, men jag tänkte ändå ta mig tid att skriva om något som ligger mig varmt om hjärtat - Disneyfilmer.

Disney Stolen Pictures

Tangled är Disneys 50e animerade film och det borde firas. Förutom genom att se Tangled. Disneys filmer är seriöst de bästa jag sett, och ibland de enda filmer jag kan se. "Vanliga" filmer blir så tråkiga och monotona och det blir aldrig Disneyfilmer. (De lyckas alltid göra storyn med prinsessa + prins annorlunda. Haha.) Jag vet inte hur min barndom sett ut utan Disneyfilmer. Det var så kul att dricka kaffe och doppa, på grund av det korta ögonblicket i början av Lady & Lufsen. Det ser så himla gott ut. Jag lärde mig uppskatta färgerna i en vind tack vare Pocahontas. Jag lärde mig älska katter och franska "namn" i Aristocats.

[Från Snövit till Trassel..]
Snow White Rapunzel Tangles Disney Stolen Pictures

Tyvärr finns det ingen i Sverige (vad jag vet) som följer det genialiska draget att, som i London, visa alla 50 filmer på bio under året, en film varje helg i 49 veckor (Tangled går redan på bio!) Egentligen är jag nog glad för det - jag hade blivit väldigt fattig av att gå på bio varje helg.

[Alla filmer. Slutet är det bästa.]

Så jag tänker göra det på eget vis. Först hittar jag en lista med alla 50 filmer. (Konstigt nog är den "allmänna" listan annorlunda mot den lista som finns i SF:s tidning. SF räknar Vildjuren som en av de 50 filmerna men det gör ingen annan, utan istället är filmen Dinosaur med. Jag väljer att följa den allmänna.) Sen kryssar jag över alla filmer jag sett nyligen eller inte vill se igen. Kvar blir 29 filmer. (Om ni är jätteintresserade av att veta vilka jag sett, tryck här.)

29 filmer att se(/om)! Möjligtvis kommer jag skriva om den spännande resan här. När jag är klar kommer jag också försöka bestämma vilken min favoritfilm (just nu - Tangled), favoritprinsessa/prins och favoritmusik är. Vilket jag vet redan nu att jag inte kommer klara. Det kommer bli fabulous.

Jag har som vanligt drabbats av sunday blues. Det gör mig gladare att ventilera om tecknade filmer, speciellt eftersom jag läser jobbiga, vuxna böcker.
x

with grace in your heart and flowers in your hair

17 februari 2011

Inspiration:

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Text

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Text Books Read

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Text

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Painting

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Sun Moon Love Sign

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Unicorn Moon

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Tee Beatles

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Disney Couples

Inspiration Stolen Images,Inspiration Stolen Images Eat Sleep Read Tee
[Jag vill verkligen ha den här tröjan]
Via tumblr & weheartit


Den största inspirationen för mig är månen... Ikväll är det fullmåne!

Thursday 029
[av mig]


Jag älskar Tankesmedjan i P3. "Vi säger det alla ska tänka."
x

vinteroväder och försvunna ord

16 februari 2011

Jag önskar jag skrev på engelska här. Ibland är det lättare. På svenska fastnar jag i en sort skrivstil och jag kan inte komma bort ifrån den. Engelska är befriande.

Jag har fastnat för 750words (som Lyra hänvisade mig till - tack!). Det är så enkelt. Skriv 750 ord. Om vad du vill, hur du vill, när du vill (fast varje dag). Det är underbart. Jag vågar/kan inte skriva särskilt mycket här, eller någon annanstans där någon kan läsa det. Men ingen kan läsa det jag skriver på 750words. Det är som en dagbok som dessutom utvärderar vad jag skriver; den ser vad det jag skriver handlar om och så delar den in det i små diagram.
Över lag verkar jag skriva mest om religion. Jag undrar vad den räknar som 'religion'.

750 words statistic sunday
[Det här var i söndags tror jag]

Det är inte ens jobbigt att skriva 750 ord (cirka en A4). Det är nog för att jag är väldigt egocentrisk.

Jag tycker veckans Glee var bättre än tidigare. Men fortfarande gillar jag inte Finn, utom när han pratar med Rachel. När blev han så jobbig? Sen är musiken inte särskilt bra. Förutom den här låten. Jag ler varje gång jag hör den.
Utöver det ligger jag efter på serier. Jag kollar inte ens på många. Det hjälper att jag inte läser någon intressant bok just nu.

Jag önskar vintern kunde ta slut. Jag är trött. Inget ger mig mer energi än våren (det är nästan löjligt). Kommer ni ihåg förra veckan när det nästan var vår? Och sen kom ett oväder och förstörde allt? Det är inget man glömmer. Jag har för säkerhets skull fotat spektaklet (haha) så ingen kan glömma bort och säga något dumt som att "det aldrig snöar i Sverige" i sommar.

[Fredag morgon, ca 9.00]
Friday 001

[Fredag eftermiddag, ca 16.00]
Friday 004
Det är i alla fall vackert.

Jag tänker och jag tänker. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med allt. Med "allt" menar jag körkortet, för det är någon slags utgångspunkt för resten av mitt liv. Le sigh.
x

två böcker

14 februari 2011

Glad Alla hjärtans dag. Jag hoppas ni alla ätit gele/chokladhjärtan. Det har inte jag. Däremot har jag ätit gelehallon, som skolan av någon anledning gav istället. (Gelehallon? På Alla hjärtans dag? Really?)

Vidare till de två böcker jag läste ut i helgen.

1. Everything is Illuminated (av Jonathan Safran Foer)
Jag älskade den. Den, precis som Extremely Loud & Incredibly Close, var sorglig och jätterolig på samma gång. Fast den här var tusen gånger mer skruvad och lite mer "vuxen" (Det var väääldigt mycket sex. Hot.) Det var två, eller tre, handlingar. Det tog ett tag innan man fattade eftersom kapitlen var skrivna av olika karaktärer och på olika sätt. En av dessa delar gillade jag inte jättemycket. Den var roligast, men också tråkigast. Det där lät knäppt. Inte mycket hände i den delen, men den var underhållande emellanåt.

De två andra kapitel-versionerna, "berättelsen" och breven, var jättebra. Tänkvärda, vackra och konstiga. Jag fattar inte hur en författare kan skriva allt. När man läser ord som förklarar något man tänkt på ett sätt så man förstår det ännu mer? Safram gör det överallt. Hur kan han komma på allt? Han är ett geni. Dessutom kommer han på så annorlunda saker ibland. Och han skriver ner dem. Hans böcker är inte vanliga. De tar med sådant man drömmer om. Bokstavligt talat.
Dessutom diskuterar den Gud och religion en del, och det är ett av mina favoritämnen.

Exempel på ord:
"With writing, we have second chances."
“Love me, because love doesn’t exist, and I have tried everything that does.”
"When the map was made, you could live without knowing where you were not living."
Det sista av dem, perfekt. Det här är långt, men så smart att jag måste länka. Och de 613 kinds of sadness (kan du det om judendomen?) Hur kommer han på allt?

Denna bok utspelar sig delvis under Andra Världskriget. Det känns som om jag bara läst böcker från Andra Världskriget, eller andra krig, den här vinter. Jag ska undersöka saken i slutet av februari, när vintern är slut.

Jag såg filmen också. Men det var ingen text och ungefär 80 procent var på ukrainska så jag vet inte om den var bra. Frodo (Eliah Wood) spelar ena huvudrollen. Win.


2. Never Let Me Go (av Kazuo Ishiguro)
Jag läste (lyssnade på) den här boken efter att jag sett filmen. Jag tyckte om filmen och tänkte att boken säkert var mycket bättre, eftersom det nästan alltid är så, och att man skulle få veta mer. Men det var den inte riktigt. De hade fått med allt i filmen, tycker jag.
Och filmen har Andrew Garfield.

Den handlar om Katie som är en Carer som tittar tillbaka på sitt liv. Man kan säga att den utspelar sig i en alternativ värld. Det är en science fiction bok som utspelar sig för 20-30 år sedan. Och den är skruvad. Det var underbart att se filmen och inte ha en aning om vad den handlade om.

Men eftersom jag inte tycker boken var så mycket bättre än filmen kan man se den istället. Den var vacker.

Still Movie Never Let Me Go


Det blev långt och få bilder.
x

making pink

13 februari 2011

Eftersom det är Alla Hjärtans Dag imorgon ska jag visa de muffins jag bakade i veckan till min mammas födelsedag, eftersom de är rosa och härliga. Red Velvet Cupcakes med vit choklad frosting. De blev jättegoda.

Pink 5

Jag använde recpetet härifrån.

Pink 4

Pink 3

Pink 6

Så här såg de ut när de blev klara.
Pink 1

Har lyssnat på den här låten hundraelva gånger nu. Passar bra. Imorgon ska jag försöka skriva om de två böcker jag läste ut i helgen.

music monday: svenskt och disney

7 februari 2011

Musiiiik.

Jag har lyssnat på den här låten lite granna (jättemycket)

Oskar Linnros - Genom Eld


Grace Potter - Something That I Want

Jag tog den videon för den var så härlig. Jag vill jobba på Disney.


Jag kollade på Glee som kom igår och det var inte särskilt bra. För mycket football för min smak. Jag är glad att Blair och Kurt var med lite.

Monday 007

Everything Is Illuminated börjar bli riktigt bra. Den är så konstig att det är svårt att veta om den är bra eller dålig - men vissa kapitel är lysande. Och den är fortfarande rolig.
x

and at last, i see the light

6 februari 2011

Jag har varit lite upptagen den här helgen, med en del roliga saker (de flesta var roliga).
Jag satt barnvakt i fredags och som om det var tillräckligt kul så bakade vi muffins. Jag älskar att baka muffins, som vi vet, och dem var supergoda. Sen tittade vi på Monster House - som var roligt och jätteläskig (jag var mycket räddare än mitt barnvaktsbarn).

Igår jobbade jag på dagen. Det är kul att jobba. Jag gillar atmosfären i butiken och så får jag dricka massor med kaffe (och äta choklad). Det jag inte gillar är att jag är livrädd för att göra fel och jag är så bortkommen.

Weekend 003

På lördag kväll gjorde jag det viktigaste/bästa/roligaste på hela helgen. Jag såg Tangled med en kompis.

*moment of silence*

(Jag är jättelöjlig) Ni vet när man sett fram emot något hur länge som helst (sen december!) och man är livrädd för att man har för höga förväntningar och sen, närt man väl gör det/ser det så uppfyller det förväntningarna med råge och är hundra gånger bättre än man trodde? Det är det bästa som finns tror jag.

Tangled var fantastisk. Den var sjukt vacker - så bra gjord. 3D:n var underbar, speciellt en scen, favoritscenen. Rapunzel var urgullig och Flynn var jätterolig och musiken var bra. Just nu är det min favorit-disney-film, men det kan nog ändras efter jag fått lite perspektiv. Fast jag såg en liten del idag igen (en nedladdad version i dålig kvalité - det var nästan katastrofalt efter den fantastiska kvaliten i biosalongen) och den var lika bra.
Jag har såklart närat min besatthet genom att ladda ner soundtracket och markerat mina favoritquotes och ska gå vidare till den ultimata besatthetssidan: tumblr.
"När ska mitt liv börja? När ska jag kasta mig ut för mitt symobliska torn?"

tangled movie stills tower disney
Jag vill se den igeeeeen. (Jag kollar på bilder från filmen och börjar nästan gråta. Herregud.)

Idag körde jag lite bil. Jag vill inte ta körkort längre, men jag måste. Sen kom mormor, moster och kusiner och jag fick leka med lite fler barn och vi gick på promenad i det vackra vädret. Jag har inte pluggat tillräckligt den här helgen.

Weekend 027

Weekend 018

Imorgon kommer ett nytt avsnitt av Glee. Det säger något om Tangled att jag knappt bryr mig. Fast det kommer jag nog göra imorgon.
Hoppas ni haft en bra helg!
x

even if we spoke the same words

3 februari 2011

Jag har en dålig dag och vet inte om jag borde skriva om det. Det blir bara ett lång klagoinlägg. Jag är bara så arg på mig själv. Alla är väl det ibland. Och så läser jag om sånt här, och blir bara argare för att jag klagar.

Det här är min katt. Min  nya kamera tar jättedåliga bilder. Jag måste ta tag i det.

Thursday 003

Monday 028

Thursday 027
Jag försöker fundera ut ett bra sätt att inte existera. Det bästa jag kommit på är minnesförlust. Men jag vet inte hur man framkallar en. Ignorerar det här.

x

boken med världens längsta titel

2 februari 2011

Jag hade världen energi idag... men den gick ur mig nu. Jag hann plugga till ett prov, skriva en Cumulus-artikel, göra ett antal olika läxor, gymma, kolla på Skins och vara i skolan. Jag hade lite mindre skola idag än igår; igår var jag i skolan från 9.00 till 20.00. Idag var jag i skolan från 10.50 till 12.10. Gissa vad jag föredrar.

Något jag inte hunnit göra så mycket är att läsa, men det gör inget. Jag läste så mycket igår; jag läste ut The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Jag har precis börjat med Everything is Illuminated. Men jag tycker det är jobbigt att börja med böcker. Fast den är rolig. Första kapitlet beskriver berättaren sig själv och var han bor och sånt där. Sen säger han:
"I will describe my eyes and then begin the story. My eyes are blue and resplendent. Now I will begin the story."

Min sorts humor.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society var riktigt bra. Den bestod helt av brev skrivna av de olika karaktärerna, främst huvudpersonen Juliet. Den utspelade sig 1946, kanske jag ska säga. Jag vill också skriva brev. Jag älskar brev.
Däremot har jag läst alldeles för många berättelser om Andra Världskriget på senaste tiden (och om krig generellt). Inte bra - snart kommer jag tappa all tro för mänskligheten.

I helgen har Tangled och Glee premiär. Herregud. Det är nästan för mycket, men jag är helt okey med det.
x