best of 2010: bilder

31 december 2010

Här har jag försökt samla mina favoriter av bilderna jag tagit i år. Jag var tvungen att kolla igenom bilderna från London i våras. Meh. Jag vill tillbaka.

London 103

London 161

London 236

London 238



Eighteen 059

Eighteen 019

Colors 037

Love for me 05

Summer 054

P5310531

Eighteen 109

Pepparkakor 017

En av mina nyårslöften är att fortsätta ta bilder, att träna och bli så bra som möjligt.

Gott nytt år lovers. Var försiktiga därute.
080

best of 2010: top 5 böcker

30 december 2010

Det här är den roligaste och den svåraste listan. Årets bästa böcker! Jag har, inlusive böcker jag läst tidigare, läst 65 böcker under 2010. Men på den här listan är det bara böcker jag läst för första gången (vilket är tur - annars hade alla The Hunger Games-böckerna varit med..) i år.













1. Egentligen hela serien; men jag valde COA eftersom jag gillar den bäst i serien.
2. Bäst bäst bäst (yes, i'm a dork.)
3. Hot
4. Boken är magisk. Känner du dig ensam och missförstådd LÄS DEN. Är du en wallflower?
5. Mockingjay skulle kunna vara den bästa boken i år... Eller så är jag bara förblindad av Peeta.

Andra bra böcker jag läste: Narnia: The Last Battle, Ironside, Shiver, Kejsarens magi, The Vintner's Luck och Little Women.

Bra bok-år. Jag läste fler böcker i år än både förra och förrförra. Awesome. Och jag fick in några smarta böcker, inte bara Fantasy-YA vilket det ser ut som på den här listan. Till exempel: The Great Gatsby, Dorian Grays Porträtt, To Kill a Mockingbird, The Catcher in the Rye och Brott och Straff. Gatsby och Mockingbird var bäst av dem.

Here's for another good book year.

pepparkakor och julklappar

29 december 2010

Man skulle kunna tro att julen är över. Men det är den inte, i alla fall inte här. Igår bakade mamma och jag pepparkakor och gjorde dem jättefina. De var goda också.

Pepparkakor 011

Pepparkakor 012

Pepparkakor 005

Pepparkakor 01

Pepparkakor 019



Måste visa den bästa julklappen. Merci + Misfits = Match Made in Heaven.
Nedanför syns boken jag fick idag (försenad julklapp). The Princess Bride, som jag velat läsa hur länge som helst men som inte finns på ett bibliotek i Sverige.

Christmas Present 2

Christmas Present 1


Imorgon ska jag jobba igen. Hoppas det går bra!

best of 2010: top 5 filmer

Samma regler idag: Filmer jag sett 2010, men inte sett tidigare.












Barnfilmer är bäst. Och jag vill se Penelope igen. Jag älskar den... Andra filmer jag gillade när jag såg dem, men inte älskar just nu, är Avatar, Eclipse och Inception.
Jag såg och älskade Dear Jack under 2010 också. Men för att gilla den krävs det nog att man tycker om Jack's Mannequin.

To be continued!

best of 2010: top 5 album

28 december 2010

Reglerna: Album jag lyssnade på 2010. De kan ha kommit ut tidigare. Och jag kan ha börjat lyssna på en låt innan 2010 men lyssnat på hela albumet 2010.
Remember - I make the rules.

Jag har tagit det mesta från mina mest lyssnade låtar på iTunes. Som ni märker lyssna jag inte alltid på den 'coolaste' musiken. (länkat till Spotify eller Wikipedia)












Det är inte ofta jag orkar lyssna på hela album. Men de här gjorde jag det! Jag tvingade mig själv att välja ett av Glee-albumen. Annars har jag lyssnat på stora delar av All Time Low - Nothing Personal, LIGHTS - Acoustic, Across The Universe Soundtrack, Eclipse Soundtrack, The Beatles - Help! och Rihanna - Loud.

Fortsättning imorgon.

music monday: my gift is my song and this one's for you

27 december 2010

Jag har jobbat idag också. Det går lite bättre, fast jag är lite awkward. Och jag är så rädd för att göra fel. Nu är jag ledig till torsdag!

Eftersom året är påväg att ta slut, och jag älskar listor, så jag tänkte under veckan lista årets bästa böcker/filmer/musik. Nu när jag har skrivit det här är jag tvungen att göra det också.


I helgen var jag i huvudstaden och såg Narnia: The Voyage of the Dawn Treader. Den var förträfflig (jag letade efter synonymer till "jättebra" för jag är less på det ordet och förträfflig kom upp. prima. det kom också upp.)
För det första var den vacker. Det är inte helt oväntat - Narnia är vackert. Duh. För det andra var den rolig. För det tredje är Caspian snygg. För det fjärde är killen som spelar Eustace (useless) sjukt bra. För det femte är Lucy bäst.
Jag ska sluta räkna nu.

Filmerna blir bättre och bättre! Det verkar vara så med alla filmer. Dawn Treader är en av mina favoriter i bokserien, så naturligtvis var den bra.
Jag kom precis på en sak på slutet som inte var bra. Men eftersom det tog mig till nu att komma på det är den ändå ganska bra. Men wtf, varför var inte det med?


Jag är lite stressad. Jag måste läsa ut The Tale of Two Cities till på fredag för jag vill kunna räkna den som att jag läst ut den i år och jag vet inte om jag kommer hinna. Och istället för att läsa sitter jag framför datorn. Eller kollar på serier (Misfits!). Gud, mina problem.


Här kommer två låtar. Jag har en relapse av Slow Dancing och sen en version av Your Song som är så läskigt vacker att jag vill rama in den och sätta upp den i mitt rum.

[kolla inte på videon; det förstör lite. hah.]




Hoppas er vecka blir bra.

juldagen

25 december 2010

God jul, allihopa. Jag hoppas ni är glada, mätta, har fått massor av awesome presenter och haft det allmänt bra.

Jag tänkte titta in med lite gamla bilder. Gamla som ifrån tisdags.
Jul 2010 001

Jul 2010 004

Jul 2010 039

Jul 2010 068
Och så lite julgran.

Jag har haft en bra jul, bättre än vanligt tror jag. Jag fick en ny kamera som är jätterolig att fota med, men bilderna blir inte bra. Jag måste ändra inställningarna någonstans. Sen fick jag bland annat "keep calm and carry on", ljus, smycken, choklad och sånt crafs. Inga böcker, dock. OH THE HORROR. Jag tror inen vågar köpa böcker eftersom jag läser så konstiga. Vilket jag inte gör.

Ha en bra kväll.

we wish you a merry christmas

dan före dopparedan

23 december 2010

Jag har varit lite för upptagen/trött de senaste dagarna för att blogga. Det krävs så mycket ansträngning för att komma på ett blogginlägg. Nä, allvarligt talat, när jag är trött orkar jag inte ens prata. Ännu mindre skriva.

Idag har jag...

...övningskört i nittio minuter. Jag önskar det hade gått bättre. Det går okay, men jag är ganska säker på att jag inte kommer lyckas ta manuellt körkort. Det kostar för mycket. Och jag är för långsam att lära mig.

...trängts med människor i en överfull galleria. Trevligt. Klockan var bara tio så det var inte alltför farligt. Jag köpter sista julklappen (sista minuten?)

...jobbat, idag igen. Det är förvånansvärt roligt och jag är inte jättedålig. I know, right? Jag är receptionist på Synsam. Jag får göra allt lätt/roligt: blippa saker i kassan, sortera lådor och flytta runt glasögon. Win.
Folk är så snälla vid jul. Alla önskar god jul och jag älskar alla.


Coldcoldcold
Och nu ska jag...

...slå in de sista julklapparna. Jag ÄLSKAR att slå in julklappar. Bara så ni vet.

...klä granen :)

...kanske se Love, Actually. Om jag hinner. Det är min favoritjulfilm.

Daniel: Oh, well, okay... right. Well, I mean, I'm a little relieved.
Sam: Why?
Daniel: Well, because I thought it would be something worse.
Sam: [incredulous] Worse than the total agony of being in love?
Daniel: Oh. No, you're right. Yeah, total agony.



Sen är det nästan julafton.

God jul!

julpynt och 'on the road'

19 december 2010

Idag var en julig dag. Mycket snö, julmarknad i centrum, julgransköp, julfika och pynta rummet. Lite sent, jag vet. Men bättre sent än aldrig.

Lights In My Room

[Och julläsning, såklart. Såg Mupparnas version och älskade den.]
A Christmas Carol

[Rocky Road Fudge (choklad, marshmallows, jordnötter)]
Rocky Road Fudge 1


Jag läste ut On the Road igår. Den var helt okey. Inte life-changing som den verkar vara för andra, men den var underhållande. Den var jobbig att läsa så jag trodde det skulle bli skönt att börja med A Tale of Two Cities (förutom A Christmas Carol) men det visade sig att jag hade fel. Dickens är jobbig på engelska.

Måste tipsa om det här jul/vinter-albumet - The Hotel Café Present... Winter Songs. Vackert.

Hoppas ni haft en bra fjärde advent

röd kappa

17 december 2010

Min mamma har köpt den snyggaste kappan. Förhoppningsvis gör det inget att jag lånar den. Den är julig. Och den påminner om Rachels.

Red coat


Skolan är slut. Nu är det lov!

Nya Picasa som är mashat med Picnik är så sjukt bra. Vem behöver Photoshop? Jag älskar Google. Jag ska visa.

[Tomteluva (Ignorera att jag ser lite creepy ut)]
Egoboost
[Snö som faller]
Snow


Jag kommer fastna. Men färdigt för idag.

his law is love

16 december 2010

Imorgon är det slut med skolan för i år. Egentligen är det slut idag, imorgon är det bara avslutning. Det ska bli skönt. Jag har haft för mycket i skolan den här terminen. Någon sa att trean skulle vara lugn. Bs. Men ett långt jullov blir nog bra... Jag slutade skoldagen med Cumulusmöte och vi fick massor av kladdkaka.

Veckan innan jul har jag bestämt mig för att se massor av julfilmer, lyssna på massor av julmusik, köpa de sista julklapparna och äta massa julgodis. Jag börjar med The Muppet Christmas Carol.

Jag måste övningsköra också. Jag kommer aldrig kunna ta körkort. Och jag behöver det verkligen. Jag måste ha det för att kunna åka iväg som Au Pair. Lektionerna jag beställt kommer inte räcka och det kommer säkert sluta med att jag bara tar för automat. Och det känns fail. Mest för att jag inte vill vara en tjej som inte kan göra manuell, men också för att jag inte vill vara fast med automat. Jag ska börja plugga teorin under tiden.


I skolan fick vi läxa över lovet att läsa en historisk roman. Varför har vi inte gjort det förut? Det är perfekt. Jag velar mellan On the Road som jag läser nu och Boktjuven som jag ändå vill läsa. Jag tror den senare är lättare att prata om ur ett historiskt perpektiv (mest för att jag inte fattar vad de håller på med i OTR). Men jag vill hitta den på engelska. Eller så får jag den i julklapp.

Häromdagen flätade jag mitt hår uppe på huvudet (efter en tutorial av en av mina favoritbloggare). Om man inte kollade så noga blev det bra. Jag får öva lite till.


Braided

Det var lite om allt och inget. Hoppas ni har det bra!