ny design

30 november 2010

Jag har gjort om lite... som ni ser. Jag vet inte om jag gillar det. Jag kanske bara måste vänja mig? Jag vet inte. Den känns lite "crowded" med tabbar på båda sidorna. Jag låter det vara såhär ett tag. Himla smart av mig förresten att lägga in en höstbild när det är vinter. (hola femton minusgrader...)

Nu måste jag fortsätta plugga biologi (snälla låt det gå bra på provet). Men jag lämnar er med min senaste glee-obsession.




Vad tycker ni om designen? Jag vågar knappt fråga.

Imorgon ska jag see Harry Potter igen :)

just leave me your stardust to remember you by

28 november 2010


Första advent idag! Det firar vi hemma genom att baka baka baka. Jag gör inte så mycket förutom att äta, för jag har helt plötsligt blivit förkyld och är rädd för att smitta alla genom diverse bakverk... Jag gjorde några halvt misslyckade ischoklad.

Jag tänkte recensera tre saker idag på bloggen.

1. Lost
Jag kan inte ens säga hur skönt det är att vara klar med Lost. Det har tagit upp för mycket av min tid (121 avsnitt x 40 min = 4 480 min = drygt 80,5 timmar). Men det är klart! Det är en bra serie, men lite mäktig att se hela. Säsong 1 och 2 var bra, 3 kommer jag inte ihåg något av, 4 och 5 var inte bra och säsong 6 var helt okay. Fast i slutet hängde jag inte med så mycket.

Det enda som gjorde serien bra efter tredje säsongen var DESMOND och PENNY. Mitt favoritavsnitt är på grund av dem ett i säsong 4: The Constant. Dem två är det bästa som finns. Annars gillar jag Kate, Hurley, Claire & Charlie, Jin & Sun och ibland Sawyer och Sayid.

Slutet var bra. Det var bra.


2. I am Number Four
I am Number Four 006
Det var en snabb läsning (fast read). Den var enkel men lite tråkig. På slutet blev det lite mycket och jag slutade med en halvdålig känsla. MEN det kan bero på att jag är sjukt lättpåverkad av vad andra och speciellt allmänheten tycker. Jag fick nämligen reda på att I am Number Four är lite av en skandal. James Frey (som skrev A Million Little Pieces och sa att det var en självbiografi vilket det inte var, visade det sig sen) har betalat en student/aspirerande författare att skriva en bok som ska bli nästa Harry Potter eller Twilight - alltså bok som blir film som drar in sjukt mycket pengar. Författaren får en dålig deal, tjänar inget själv och får inte erkännande som författare, bara för att Frey ska tjäna pengar. Och därför är inställningen till boken inte alltför bra och jag blev också negativt inställd. Läs mer här.

Det jag gillade med boken var att den sa hur viktigt det är att ta hand om vår planet (just det - boken handlar om en grupp aliens, framförallt om Four, som bor på jorden efter att deras planet Lorien blivit förstörd. en annan sort alien är efter döda dem och att förstöra jorden.) och så gillade jag bikaraktärerna. Det jag inte gillade var att den var tråkigt skriven, jag fick ingen känsla för Four och hans flickvän och att slutet var väldigt utdraget.

Det är som är bra med boken är filmen. Som jag inte sett än, så klart. Men Alex Pettyfer och Dianna Agron spelar huvudrollerna. Och Callan McAuliffe som spelar den sjukt söta killen i Flipped spelar en biroll. Efter att ha sett trailern och några bts-klipp tror jag dem ändrar en del från boken som kan göra den bättre. Fast jag tror inte filmen kommer gå så bra, av anledningen nämnd ovanför.

3. Fantasia
Jag har inte sett klart hela än, den är lång. Men vilken film! Tänk om dem visat den på bio NU! Det är en konsert med klassisk musik till tecknade småfilmer från Disney. Vissa med handling, andra utan. Det är ganska fantastiskt. Men lite tråkigt.


Jag hoppas alla har en bra första advent!

x

seriously i did it

but i still leave on all the lights

25 november 2010

Nu har det snöat i ett dygn minst. Och det har snöat ordentligt! Brukar snön ligga kvar i november? Jag tror inte det. Jag läste att det sedan förra december eller januari var något värde som var negativt vilket gjorde att vindar kom upifrån Nordpolen (informativt, eller hur?). Det har alltså hållt på i ett år. Längre en på fyrtio år. Jag vet inte vad jag skriver om längre. Poängen är att det är onormalt kallt och att jag tror det är en mini-istid här (visste ni att det var en mini-istid i Europa på bland annat 1600-talet?). Hemskt. Förresten är det inte så kallt. Det är bara mycket snö.

Jag stötte på ett problem när jag skrev idag på min nanowrimo. Helt plötsligt kunde jag inte skriva i samma tempus längre. Det lät helt fel. Och jag har skrivit 45 000 ord i det tempuset(?). Jag hoppas det går över imorgon. Jag är snart klar!

Jag behövde bara venta (världen bästa ord. vad är det på svenska?)
Här kommer istället några vackra bilder som jag inte har tagit. Inspiration för trötta huvuden.


via

via



via

via

via

Jag måste bara säga att jag älskar människor som tar vackra bilder och skriver vackra texter. De hjälper mig att andas.

Nu vill jag ha choklad. Ha en bra kväll!

she’s got a smile that just goes on for miles and miles

22 november 2010


Rihanna ft. Eminem - Love the Way You Lie Pt. 2


Sean Fournier - Another Like You

Gillar ni den här låten kan man få hela albumet gratis här.


Två musiktips denna vecka. Jag har lyssnat på bland annat Glees julalbum, men det känns lite tidigt att dra upp det nu...

Jag har börjat läsa I am Number Four. Spännande. Får bara se när jag hinner läsa, eftersom jag har massa skolarbete och fastnar vid datorn för länge har jag lite tid. Och jag måste bli klara med Lost.

Hoppas ni har en bra måndag!
x

On the first page of our story, the future seems so bright

20 november 2010

Den senaste tiden har jag upptäckt en del lovande bok-till-film adaptioner. Eller i alla fall filmer som ska göras av böcker jag tycker om.

Den första är The Great Gatsby. Häromdagen avslöjades det att Carey Mulligan ska spela Daisy. Jättebra nyheter! Carey Mulligan är den sötaste jag vet. Hon är perfekt som Daisy. Gatsby ska spelas av ingen mindre än Leonardo DiCaprio. Filmen kommer om inte annat bli väldigt snygg. Jag läste boken förra sommaren och tycker den är helt okay. Jag tror jag läste den lite snabbt för jag kommer inte ihåg så mycket av den... Men jag tror den kommer bli jättebra på film.



Sen såg jag häromdagen en trailer till den nya filmversionen av min favoritbok - Jane Eyre. Och Mia Wasikowska ska spela Jane! Jane är en av mina favoritprotagonister och Mia passar jättebra. Kommer i mars i staterna.



Om bara drygt en månad kommer den trdje (fjärde?) Narnia-filmen. Narnia and the Voyage of the Dawn Treader. Boken är fantastiskt. Jag har inte ens sett senaste filmen - Prince Caspian - men jag får väl kolla på den innan. Jag älskar Narnia. Jag vill åka dit nästan lika mycket som jag vill åka till Hogwarts.


(När jag 'researchade' det här inlägget såg jag att man ska göra en Madagaskar 3 och en Ice Age 4. Le sigh.)

De här filmerna verkar lovande tycker jag. Bara jag inte får för höga förväntningar. Vad tycker ni?

boo-yah

the last enemy that shall be destroyed is death

18 november 2010

Igår såg jag Harry Potter and the Deathly Hallows (så klart). Den var jättebra. Jag tror jag skulle älska den ännu mer om jag kom ihåg något ifrån den. Jag glömmer alltid bort filmen direkt efter jag sett den, om jag inte bli påmind om en specifik scen.

Men av det jag kommer ihåg, är det här min favoritsaker med filmen:

  • Den var så vacker. Jag tror det kallas cinematografi. Den var den bästa av alla filmer. Färgerna var perfekta - lågmälda och mjuka. Jag är så glad att de kan göra en stor blockbuster så vacker.
  • Musiken var också bra. Jag var partiskt redan från början - kompositören är min favorit Alexandre Desplat
  • Emma Watson är bäst. Eller så är Hermione bäst. Svårt att säga.
  • De följde boken jättebra. Antingen har jag blivit avtrubbad efter andra dåliga bokadaptioner, eller så var det bra gjort. Det de tog bort var inte nödvändigt att ha med. Sen hade de tidigare filmerna inte varit trevliga nog att introducera flera saker, som Mundungus och annat (jag kommer inte på något annat - minnesförlust, ni vet) vilket tyvärr tog tid av filmen.
  • The Tale of the Three Brothers. Den delen var det bästa i filmen. Det var så sjukt snyggt gjort. Tyvärr hittar jag inga bilder på det. 
  • Jag gillar verkligen Harrys och Hermiones förhållande. Att de faktiskt är så bra kompisar utan att vara mer. Men jag tycker ändå om deras dans. Det var ett trevligt avbrott.
Som vanligt kommer jag alltid ihåg mer än vad jag tror. Det här var bara några av sakerna jag gillade. Det var delar jag inte tycker om (t.ex. patronusarna, polyjuice-elixiret, m.m.) men de kan jag också glömma bort. Som tur är har jag halva boken kvar att läsa, annars hade jag nog varit mer deprimerad. Nu är jag bara nervös för hur det ska gå för dem (det är löjligt hur lite jag kommer ihåg av den sista boken).

Har ni inte sett den? Se den. Jag tror inte jag spoilade alltför mycket.

xo

i hope to be there by the morning and see this pining all transforming

17 november 2010


Kommer ni ihåg att för en månad sen var det höst när den är som bäst? Jag kommer ihåg, för jag har bilder som bevis.

Colors 037

Eighteen 084

Eighteen 092

Eighteen 120

Nu ska jag ge blod och se Harry Potter. Jag kommer svimma (när jag ger blod) - nålen är som en spik!

x

this is just therapy

14 november 2010


Jag har läst en del böcker. Några av dem bättre än andra. Och några är böcker är bra på ett speciellt sätt - jag vill inte sluta läsa dem. Det behöver inte vara mina favoritböcker, det är bara en sorts bok som gör att jag vill leva i den världen. En av dem är, såklart, Harry Potter. Alltid när jag läser dem vill jag stanna kvar i boken. Jag vill inte sluta läsa den. Jag önskar de var verkliga. En annan sådan bok jag kan komma på nu är Narnia, som kanske inte är en favorit men som är svår att sluta läsa. Jag tror att Guldkompassen och resten av böckerna i den serien var likadana, men det var så länge sedan jag läste dem att jag inte kommer ihåg. Och Anne på Grönkulla! Jag älsar Anne på Grönkulla...

Det gemensamma verkar vara att de är en slags fantasyvärld som nästan finns i verkligheten. En slags alternativ verklighet där allt är mer åt båda hållen; roligare och mer fantastiskt, samtidigt mörkare och hemskare.

Som sagt behöver de inte vara mina favoritböcker. The Hunger Games är inte direkt sådana (även om jag ofta vill vara där för att träffa Peeta). Jag vet inte vad jag vill komma med det här. Jag älskar sagor, tror jag. Och det finns inget bättre än att vara i den sagan när det vanliga livet är så tråkigt.


Jag har jättemånga bilder på min datorn jag har tagit denna höst. Jag orkar inte gå igenom dem. Det finns säkert några fina, men det finns också en del mindre fina.

(Det är tur att jag döpt bloggen till 'rambling' för det är det enda jag gör.)

i'd rather forget and not slow down

11 november 2010


1. Igår fick jag äntligen paketet jag väntat på, I am Number Four. Det lär dröja ett tag innan jag kan läsa den, åtminstone nästa helg, eftersom jag håller på med Harry Potter. (förresten, såg ni permiären live i London? jag missade det mesta, tyvärr. jag trodde det var senare.)

I am Number Four 006

2. Jag har så många böcker hemma nu jag vill läsa nu. Av någon anledning lånar jag böcker på biblioteket iställer för att läsa dem jag har. Böckerna jag har nu är;
- I am Number Four (duh)
- Extremely Loud and Incredibly Close
- Linger
- Summer of Skinny Dipping

Ice 009

3. Senaste Glee? Jag älskade det. (det säger inte så mycket eftersom jag alltid älskar det) Jag älskar Dalton Academy. Jag vill gå där. Haha. Jag kan inte sluta kolla på det här klippet. Kläderna, dansen, sången, Darren Criss. Jag vill vara Kurt.


Jag har bara så svårt att föreställa mig att det verkligen är så på en all boys high school.

4. Jag har återupptäckt Relienk K. Jag tror inte jag hört det senaste albumer Forget And Not Slow Down. Det har nog inte funnits på Spotify... Det är jättebra i alla fall. Och deras julalbum är fantastiskt.



5. Harry Potter om en vecka. Excited?


x

music monday: love edition

8 november 2010


Hola. Some love for y'all.




(eller originalet)


(Jag älskar den här också, men det är en annan slags kärlek)


Jag har inte, bloggat på hela lovet. Man skulle kunna tro att jag hade ledig tid då, men icke. Jag hade massor att göra;
- Läsa (klar med Fenixorden - måste skynda skynda med Halvblodsprinsen)
- Skriva (17 000 ord!)
- Jobba me filmen till projektarbetet (almost done)
- Se Lost

För det mesta hade jag massor att göra. Det hjälper inte att skolan börjar då. Men det har den gjort och lovet är borta. Som tur var är det bara fem veckor till jullovet. Det värsta är att jag hhade tänkt skriva om massa saker men jag har glömt bort dem nu.


Förresten, är det okey att börja lyssna på julmusik nu?

wandering through starry skies

1 november 2010

Det är måndag alltså dags för musik! Här är några låtar som är väldigt mycket höst enligt mig.

The New Pornographers - Adventure in Solitude
Bon Iver - Blood Bank
The Submarines - Brightest Hour
Imogen Heap - Little Bird
Jason Walker - Down
Arcade Fire - Suburban War
The Beatles - Golden Slumbers
Priscilla Ahn - Dream

Det är låtar jag förknippar med hösten, antagligen för att jag lyssnat på dem mycket på hösten. Allt från Bon Iver och Arcade Fire passar in där. Lyssna lyssna lyssna.

Eighteen 109

Eighteen 129

Fall 018