and i scratch these words into a black notebook

31 oktober 2010

Idag var jag på äventyr i staden... Vilket betyder att jag besökte fyra bokaffärer och ett bibliotek. Det blir alltid så. Idag var jag faktiskt inne i en skoaffär också. Jag planerar att köpa skor någon gång i år. Jag är en mästare på att skjuta upp sådant.

Anyways. Jag kom hem med endast en bok! Oh my. Jag lånade inte ens någon på biblioteket! Boken är Extremely Loud and Incredibly Close. Det fanns bilder i den. Awesome. På SF-bokhandeln hittade jag I Am Number Four och jag gick ut utan att köpa den. Istället köpte jag den precis via en hemsida.


Imorse (jag vaknade jättetidigt plus att jag fick en timme extra för att vi byter tid.) läste jag ut Harry Potter and the Goblet of Fire. Slutet var så sorgligt. Och det är bara fyran - tänkt när jag kommer till femman! Jag älskar Sirius SÅ HÄR mycket. Jag fattar inte varför, men varje gång han nämns blir jag överlycklig.

Igår såg jag äntligen klart säsong fem av Lost och nu börjar jag med sista säsongen. Jag gillade inte säsong fem (eller fyra) utan tycker det är väldigt tråkigt. Det enda som är bra heter Desmond. Men början av sjätte säsongen verkar lovande :)


Nu ska jag laga mat. Hoppas det kommer små barn och trick or treatar ikväll!

Eighteen 085

Hoppas ni haft en bra dag!

nanowrimo & lov

29 oktober 2010

För det första: Det är LOV! Det känns underbart. De senaste veckorna har varit helt galna. Jag har haft så mycket att göra att jag knappt hunnit se Glee (*gasp*). Även om jag kommer ha massor att göra på lovet med projektarbetet kommer jag inte vara störd av massa annat skolarbete. Lovet har aldrig varit mer välbehövt...


Moving on... Jag har signat upp för NaNoWriMo, följ mig här. Jag vet inte hur jag ska klara det, med skola och allt... Men det är ju lov första veckan! Jag ska pröva i alla fall. (för er som inte vet; NaNoWriMo är en sida där man ska skriva en bok på 50 000 ord på en en månad, november. ingen ska läsa den, man ska bara ha skrivit så många ord.) Det behöver inte vara en bra bok med en bra handling. Bara skriva är bra! Fast jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om än.


Jag har fått min nya mobil och den är liten och snygg. Lite jobbig att smsa med. Jag tror bara att jag måste vänja mig. Däremot känner jag mig jättecool när jag stänger mobilen (det är en man skjuter upp och ner) och det är värt mycket mer än bra sms.







Det är Halloween i helgen! Jag älskar Halloween även om jag knappt firar det (anledning till att jag vill flytta till USA - fira Halloween!). Ska ni fira?

Ha en bra helg!

the world's like science and i'm like a secret

25 oktober 2010

Hello. Det här är veckans musik.

She & Him - Lingering Still


Elvis - Suspicious Minds


Paramore - Brick by Boring Brick

Jag älskar texten och videon till den här låten. Älskar med stor bokstav.


(Rubriken är en av de vackraste låtraderna jag hört.)

x

she's a good girl, crazy 'bout Elvis loves horses and her boyfriend too

24 oktober 2010

Tänkte uppdatera med några punkter om den senaste veckan...

1. Jag såg Eat, Pray, Love i fredags. Den var bra. Jag tror jag hade för höga förväntningar efter flera människors lovord, för jag var lite besviken.

2. Min första artikel på Cumulus har kommit upp. Det är bra. Då kommer jag i alla fall ha skrivit något när året är slut...

3. Jag har köpt en ny mobil. Den gamla Nokian börjar gå mig på nerverna. Den är inte så duktig på att spara nummer. Förhoopningsvis kommer den nya telefonen på tisdag. Roligt roligt.

4. Det här mörkret börjar bli jobbigt. Jag blir så arg av det och jag tycker verkligen inte om att vara arg. Jag får också sämre tålamod.

5. I lördags skrev jag Högskoleprovet för första gången. Jag fick br resultat. Jag är i alla fall nöjd! Jag försov mig. Det är ganska typiskt va, den dagen man absolut inte får försova sig gör man det.

6. Jag funderar på att göra det här. 50 000 ord på en månad? Det borde vara möjligt. Det är knappt 2 000 ord om dagen... Jag kan tillägga att jag under hela sommarlovet skrev drygt 10 000 ord. Så, ja... Man kan alltid pröva.


Det var lite om allt.
Hoppas ni haft en bra helg!

Eighteen 059

once there was a way to get back homeward

22 oktober 2010

Det var precis som jag kommer ihåg som liten. Man vaknar upp på morgonen och allt är täckt av snö. Det är ganska fint... Men jag hoppas den smälter snart.

Snow 001

music monday: birthday & beatles

18 oktober 2010

Idag fyller jag år! Jag tänkte lägga upp en glad låt. För idag är jag glad.



Och så några bilder från i lördags.

Eighteen 019

Eighteen 040

Eighteen 045


Ni kanske undrar varför jag sitter här? Jag väntar på att middagen ska bli klar... Ha!

and we can't build our dreams on suspicious minds

16 oktober 2010

Jag såg Bambi igår. Underbar film. Jag önskar att det gjordes fler filmer som den och som Dumbo, nu. Som de äldre klassiska Disney-filmerna. Där karaktärerna inte pratar lika mycket, där bakgrunderna är vackert tecknade och det är bakgrundsmusik som illustrerar av de gör (som i klippet nedanför). De är så enkla och vackra. (Stampes röst på engelska är det bästa som finns.)



Jag har läst ut The Maze Runner. Den var ganska tråkig. Den hade kunnat vara spännande, men den var jobbig att läsa. Så mycket upprepades och så lite lämnades åt läsaren att fatta själv. Huvudpersonens känslor var så tydligt skrivna hela tiden. Slutet var dock spännande och jag är lite nyfiken på vad som kommer hända - men jag vet inte om det räcker för att fortsätta läsa.
Efter den här boken och Uglies är det tydligen så att jag inte kan läsa böcker som inte har någon romans i sig. Tråkigt. Eller kan det vara att de är skrivna i tredje person? Jag gillar inte det formatet alltför mycket.

she lives in a fairy tale somewhere too far for us to find forgotten the taste and smell of the world that she's left behind

13 oktober 2010

Dumt att sitta och kolla på tårtrecept och frostings till muffins. Dumt. Nu är jag jättehungrig.
Seriöst. Ge mig en chokladkaka nu.

music monday

11 oktober 2010

Jag tänkte försöka posta min favorit musik på måndagar. Eftersom det blir music monday och det låter coolt.

Yeah.

Arcade Fire - Suburban War


Mark Salling (Glee) - Only the Good Die Young

x

instead of waiting around

9 oktober 2010

Idag har jag bakat muffins, besökt två bibliotek, två bokaffärer och bokmässan. Otroligt nog kom jag bara hem med en bok. Egentligen är det inte heller bra, jag håller på att läsa Harry Potter och jag är bara på andra boken. Och jag har femtio sidor kvar av Brott och Straff. Men jag vill läsa The Maze Runner och om jag ska vara ärlig så är jag lite uttråkad av Harry Potter. :( Jag tror det är de första böckerna... Jag vill läsa den sista nu. Men jag fäster mig inte vid dem.

Och eftersom muffins och träd är mina favoritobject...

Muffins 002

Trees 001

Muffins 006

Trees 002


Glad lördag!

you, are, the only exception

7 oktober 2010

Jag stekte just tusen plättar. Vilken onödig maträtt. Men de är söta. Däremot var de inte goda. De smakade gjutjärn.

Pancakes 002

Pancakes 009

Jag är lite stressad över att gå i trean. Jag vet inte vad jag ska göra nästa år. Jag vet inte ens vad jag vill göra! Eller, jo, det vet jag. Jag vill vara någon annan. Gärna bo i USA för då skulle det vara möjligt att gå på en fancy skola som Yale eller Harvard eller någon liknande. Och så skulle jag plugga engelska och läsa massa och ha kompisar som också tycker om böcker om böcker och det skulle vara höst men inte vinter.
Men jag vet inte vad jag vill göra.

Snälla snälla snälla låt mig få bra betyg på matteprovet.

limitless undying love which shines around me like a million suns

6 oktober 2010

Book of a Thousand Days
Jag läste äntligen ut den igår (nu läser jag bara en bok! fast snart börjar jag med Harry Potter 2). Den var bra. Den handlar om en flicka som är en maid till Lady Saren (hon är drottning i sitt land). De båda låses in i ett torn som straff för att Lady Saren in vill gifta sig med den man hennes far vill. De ska bo i det tornet i sju år. Den är baserad på en av Bröderna Grimms sagor. Och jag älskar sagor! Den innehöll det mesta; prinsessor och prinsar (gentry), onda män, shamaner och slott. Inga drakar dock.
Det är maiden, Dashtis, dagbok och därför lätt att läsa. Hon är en karaktär jag tycker om (bättre än uglies tally!). Hon kan sjunga för att hela skador och trösta och hon är modig och ganska sarkastisk. I början var den lite långsam, men den var ändå lätt att komma in i. Efter halva boken blev den ännu mer spännande.
Plus, det fanns en karta i början och jag älskar böcker med en karta.


Jag har nästan lyssnat klar på Harry Potter and the Philosopher's Stone. Den är kort, vilket är bra för annars kommer jag inte hinna igenom alla innan filmen har premiär (snart!)




Jag avslutar med några höstbilder jag tagit den senaste tiden. Hösten (september) är så färgglad och guldig.


Fall 014

Fall 039

Fall 017



önskelista

1 oktober 2010

Idag är det första oktober, vilket betyder att det är väldigt kort tid tills jag fyller år. Arton dagar närmare bestämt. Jag ser inte fram emot det överdrivet mycket och har inte tänkt på det mycket (fast jag fyller 18!). Det jag längtar mest till är att jag äntligen kan köpa saker själv via internet. Jag har nämligen lovat mig själv att vänta med att köpa en speciell bok tills jag kan göra det själv.

Men det visar sig väldigt svårt att vänta.



Nu har filmens trailer kommit ut. Och det ser awesome ut.

Alex Pettyfer och Dianna Agron. Ute i februari i USA (aldrig i Sveirge?)

Så, ge mig nu


Glad helg!


P.s. Det här kommer låta väldigt klyshigt och töntigt. Jag älskar älskar stjärnhimlen på hösten. Den är det vackraste som finns.